Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee van vandaag afgelast

Wintersportredacteur

Gisteren schreven we al over de mogelijke sneeuwval die roet in het eten kon gooien voor de wedstrijddag van vandaag. Ondanks alle inspanningen en goede hoop is de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee van vandaag afgelast. Er valt te veel sneeuw op het ijs.

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee afgelast

De eerste toertocht van 2023 op de Weissensee kan niet doorgaan, zo maakte de organisatie gisteren bekend. Door het toenemende gewicht op het ijs van de sneeuw en de sneeuwschuivers kwam er gisteren water op het ijs te liggen. Hierdoor werd het te gevaarlijk om te blijven sneeuwruimen en de tocht van start te laten gaan. De veiligheid van de schaatsers staat voorop.

Duimen voor vrijdag!

In hetzelfde bericht wordt vermeld dat er woensdag, 25 januari 2023, ook niet geschaatst zal worden. De tocht van 24 januari wordt dus niet verplaatst, maar alleen afgelast. Alle hoop gaat nu uit naar 27 januari, dan staat de volgende Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee op de agenda. De deelnemers van de tocht van vandaag (24 januari) kunnen zich opnieuw inschrijven met een tegemoetkoming voor de tocht van vrijdag. Voor vandaag is er een ander programma gestart voor de aanwezigen, naast het ijs.

Laten we duimen dat de sneeuwval afneemt en het ijs kan herstellen. De voorspellingen zien er goed uit, de sneeuwval zou tegen de avond moeten stoppen in de regio Weissensee!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in