Nieuwsalert per mail ontvangen

Online sneeuw bestellen

Het klinkt als een droom voor vele skigebieden. Sneeuw bestellen en het seizoen kan een week eerder beginnen. In de de VS is het nu mogelijk om online sneeuw te bestellen. Sneeuw voor een heel resort wordt alleen wel lastig. 

Of het echt is? Ja, het is echt. In Boston is er de afgelopen tijd zoveel sneeuw gevallen dat ze er vanaf moeten. Toen Kyle Waring zijn tuin sneeuwvrij aan het maken kwam hij daarom op het idee om de sneeuw op te sturen naar andere staten in de VS waar ze geen sneeuw hebben. Zijn vriendin verklaarde hem uiteraard voor gek, maar ondertussen zijn er al 150 orders geplaatst en zijn er 1061568 sneeuwvlokken verstuurd via ShipSnowYo.com.

Kyle begon met versturen in plastic flesje, maar de garantie dat de sneeuw dan als sneeuw aan zou komen kon hij niet geven. Wel deed hij er een ‘before’ foto bij zodat je kon zien dat er wel degelijk sneeuw in je flesje zat. Intussen heeft hij zijn verzendmethodes verder ontwikkeld en kan hij een sneeuwgarantie afgeven. In speciale dozen verpakt hij de sneeuw en koelt hij ze met droog ijs (-109 °C) nog verder af om de sneeuw langer te kunnen bewaren. Zo kun je overal in de VS sneeuw online bestellen. Behalve in Massachusetts dan, want daar moeten ze juist van de sneeuw af.

Misschien ook een idee voor als wij in Nederland weer met overmatige sneeuwval te maken hebben? Gewoon naar de Alpen sturen, want daar hebben ze nooit genoeg in de wintersportperiode.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in