Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onderzoek: dit zijn de goedkoopste skigebieden in de Alpen voor seizoen 2021/2022

Geld in de Sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De eerste meters zijn inmiddels door veel wintersporters gemaakt en binnen enkele weken gaat het skiseizoen in de Alpen op bijna alle bestemmingen van start. Tijd om de voorpret dus echt te laten beginnen. Ben jij nog op zoek naar een bestemming en wil je het dit jaar niet al te gek maken qua budget? Dan hebben wij misschien een handig lijstje voor je. We zetten hieronder de goedkoopste skigebieden in de Alpen voor komende winter voor je op een rijtje. Handig voor als je met je vrienden op wintersport wilt of als je niet zo’n grote portemonnee hebt.

Een wintersport is een dure vakantie, daar kunnen we niet omheen. Toch verschilt het enorm in prijs waarheen je op skivakantie gaat. En dan hebben we het over een verschil van ruim € 100,- per dag. Het is dus zeker de moeite waard om uit te zoeken wat de goedkoopste skigebieden in de Alpen zijn.

De goedkoopste skigebieden in de Alpen

Net als vorig jaar zijn ook dit jaar de skipasprijzen weer gestegen en ook de coronapandemie heeft de prijzen hier en daar doen stijgen. Om toch de goedkoopste skigebieden in de Alpen te vinden, heeft reisorganisatie Holidu onderzoek gedaan en de prijzen van 140 skigebieden met meer dan 50 km aan pistes in Europa onderzocht. Het resultaat: de ski-prijsindex. Hiervoor hebben ze de gemiddelde prijs per persoon per dag in het hoog- en laagseizoen berekend voor de skipas plus de accommodatie. De lijst die daaruit komt laat een paar dingen zien:

  • De skigebieden in Frankrijk zijn met afstand de goedkoopste van de vier ‘hoofdlanden’ in de Alpen;
  • Op een tweede plek volgt Italië;
  • Oostenrijk en Zwitserland staan vlak bij elkaar op plek drie en vier;
  • En het belangrijkste: het Franse Aussois is het goedkoopste skigebied in de Alpen.

Goedkoopste drie skigebieden per Alpenland

Het goedkoopste skigebied in de Alpen weten we dus inmiddels, dat is Aussois. Toch kunnen de prijzen binnen een land ook flink verschillen. Daarom zetten we hieronder de drie goedkoopste skigebieden per Alpenland voor je op een rijtje, volgens de ski-prijsindex van Holidu. De prijs erachter is wat je gemiddeld kwijt bent per persoon per dag voor een skipas en accommodatie.

Frankrijk:

SkigebiedPrijsAantal km pistes
1.Aussois€ 45,-55
2.Super Sauze€ 47,-65
3.La Norma€ 47,-65

Italië

SkigebiedPrijsAantal km pistes
1.Bardonecchia€ 71,-100
2.Monterosa Ski€ 75,-132
3.Via Lattea€ 77,-400

Oostenrijk

SkigebiedPrijsAantal km pistes
1.Großglockner Heiligenblut€ 82,-55
2.Dachstein West€ 88,-51
3.Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau€ 89,-113

Zwitserland

SkigebiedPrijsAantal km pistes
1.Obersaxen-Mundaun-Val Lumnezia€ 87,-120
2.Crans-Montana€ 88,-140
3.Toggenburg€ 91,-60

Besparen op het boeken van je wintersport

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt besparen op je wintersport. Natuurlijk speelt de bestemming een grote rol, maar er zijn nog meer factoren die je kunnen helpen. Boek bijvoorbeeld vroeg of ga op wintersport in het laagseizoen. Nog meer tips om te besparen op het boeken van je wintersport lees je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in