Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ONDERZOEK: creditcardbetalingen tijdens wintersportvakantie weer richting oude niveau

mooi zonnig weer

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na een jaar zonder wintersport zit de populaire wintersportvakantie weer in de lift. Dat is de conclusie die creditcardbedrijf ICS trekt na een onderzoek. Zij deden een analyse van het aantal creditcardtransacties in de wintersportgebieden en dat zit al op 82% van het aantal voor corona. Een goed teken dus, want dat betekent dat we weer lekker op pad naar de Alpen gaan. Wat wel opvalt is dat het aantal transacties in Oostenrijk en Zwitserland nog aanzienlijk lager is dan voor de pandemie. Volgens ICS is daar een duidelijke verklaring voor: de coronamaatregelen.

Onderzoek naar het aantal transacties

Iedereen die in de Alpen is geweest, heeft het waarschijnlijk wel gemerkt: er zijn weer veel toeristen op de pistes. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit andere landen. Gelukkig maar, want dat was hard nodig voor de skigebieden. Ook wintersportend Nederland is weer lekker op pad gegaan afgelopen seizoen, dat blijkt uit het aantal creditcardtransacties dat afgelopen seizoen is gemaakt door Nederlanders. Inmiddels zit dit aantal al op 82% van het aantal transacties dat in seizoen 2019/2020, dus voor de coronapandemie, is gemaakt. In de eerste week van januari lag het totaal aantal transacties van alle wintersportlanden zelfs 6% hoger dan in seizoen 2019/2020.

Groei in het ene land, daling in het andere land

Het totaal aantal transacties van de wintersportlanden mag dan redelijk op niveau liggen, per land zijn de verschillen nog wel groot. In landen met strengere coronamaatregelen zien we dat het aantal nog vrij laag ligt. Zo ligt in Oostenrijk het transactie-aantal zo’n 28% lager dan voor corona. Verklaringen hiervoor kunnen de lockdown aan het begin van het seizoen, het feit dat Nederland op de virusvariantenlijst kwam te staan voor de kerstvakantie en de relatief strenge corona- en inreismaatregelen eerder dit seizoen zijn. Dit geldt ook voor Zwitserland, waar het aantal nog zo’n 22% lager ligt dan 2019/2020. In landen met minder strikte maatregelen is het aantal transacties niet zoveel afgenomen. In Italië ligt het 14% lager en in Frankrijk zelfs maar 2%. Dit komt waarschijnlijk omdat veel wintersporters zijn uitgeweken naar Frankrijk, omdat hier de inreis- en coronamaatregelen minder streng waren.

Kleine kanttekening

Bovenstaand onderzoek gaat over het totaal aantal transacties dat met de creditcard is gemaakt dit seizoen, niet over het aantal Nederlanders dat op wintersport is geweest. Omdat we door corona mogelijk meer met pinpas en creditcard zijn gaan betalen, kan het dus alsnog zijn dat er minder mensen op skivakantie zijn geweest dan in 2019/2020.

Nog last minute een wintersport boeken?

Wil jij deze winter nog (een keer) een paar dagen genieten van de sneeuw? Dat kan! Verschillende skigebieden zijn tot april of zelfs tot mei open en ook bij reisorganisaties is nog voldoende aanbod. Bij Sunweb profiteer je nu zelfs nog van tot 30% korting op een last minute wintersport!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in