Nieuwsalert per mail ontvangen

Goggles van de toekomst: Oakley Airwave en Smith I/O Recon

Wintersportredacteur

GPS in je goggle lijkt voor de meeste gadgetfreaks vrij onzinnig, want iedereen heeft tegenwoordig al een telefoon met GPS en diverse apps die je snelheid en afstand tracken. Daarom doet Oakley met de Airwave er een schepje bovenop. Niet alleen heeft de Airwave een ingebouwde GPS, maar ook een scherm in je goggle waarmee je realtime informatie van je GPS doorkrijgt. Zo weet je direct hoe snel je gaat, wat je airtime is en hoeveel verticale meters je aflegt. Smith gaat nog iets verder met de I/O Recon.

Als je de goggle draagt zie je rechtsonder in je gezichtsveld een display waarin je allerlei informatie kunt opvragen. Naast de snelheid-, airtime- en afstandsmeter heeft de Airwave nog veel meer futuristische opties. Wat dacht je van navigeren in een skigebied? Als je niet zo’n held bent in kaartlezen, helpt de google je naar de juiste piste te skiën of loodst hij je naar de beste après-ski. En als je vrienden ook een Airtime hebben kun je zelfs zien waar zij op het moment zijn. Door de integratie met je telefoon is het mogelijk om je vrienden snel op de hoogte te brengen van de beste spots van de dag. Luister je muziek tijdens het skiën, dan is het ook mogelijk om je playlist te zien via het scherm. Met behulp van een afstandsbediening om je pols of een app op je telefoon is het mogelijk om het display te bedienen.

De Oakley Airwave is dus geen gewone skibril, maar een compleet mobiel dashboard. De prijs is daar dan ook wel naar, want om de goggle te bemachtigen leg je $599,95 neer.

Als je nu al zeker weet dat je de Airwave wilt kopen, bekijk dan toch nog maar even de I/O Recon van Smith. Hoewel het uiterlijk in mijn ogen minder aansprekend is dan van de Airwave, is het systeem tot net even meer in staat. De goggle van Smith kan eigenlijk alles wat die van Oakley kan, plus wat extra. Het buddy tracking systeem zie je niet alleen in je display rechtsonder, maar zelfs in je gewone gezichtsveld. Met deze optie kun je echt rechtsreeks de filmset van Star Wars op. Voor deze extra functies betaal je dan ook wel meer. Voor $650,- is de I/O Recon van jou.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in