Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nu op tv: World Cup opening in Sölden

Wintersportredacteur

Even een herinnering voor de wintersporters die willen afkijken hoe het moet: het World Cup seizoen is gestart en je kunt de sporters op dit moment live in actie zien.

Traditiegetrouw start de World Cup in Sölden en dat is dan ook waar nu wordt geskied. De vraag was of de World Cup door zou gaan vanwege het weer, maar de toppers komen nu naar beneden.

Sneeuw

Het sneeuwt op dit moment flink in Oostenrijk en ook in Sölden. Er komt dit weekend extreem veel neerslag naar beneden en dat kan natuurlijk problemen opleveren voor de World Cup. Hoeveel het sneeuwt zie je direct als je de tv aanzet. De sporters zetten direct na de run de capuchon op om zich te beschermen tegen de sneeuw. En de skiërs die onderuit gaan landen in de ‘diepe’ sneeuw. 

 

Dames 

Vandaag is het de beurt aan de dames om op de gletsjer hun kunsten te laten zien. Ze skiën op de gletsjer, waar het de afgelopen tijd zeer ijzig is geweest. Nu sneeuwt het en is de piste verraderlijk. Er ligt namelijk een klein laagje sneeuw en daaronder direct ijs. Het is dus niet gek als er iemand onderuit gaat. 

Tweede run

De eerste run wordt nu geskied en wordt uitgezonden tot 11.00u. Vanaf 12.50 wordt de tweede run uitgezonden die om 13.00u begint. Veel plezier! Morgenochtend zijn de mannen aan de beurt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in