Nieuwsalert per mail ontvangen

Northern Playground: thermo ondergoed met een rits

‘Change the way you undress’ is de slogan van het nieuwe ondergoedmerk Northern Playground en dat is niet gek gekozen. De finalist op de ISPO in de categorie nieuwkomers maakt sinds kort namelijk ondergoed met een rits. 

Wij spraken met de oprichters van Northern Playground en waren eigenlijk wel erg enthousiast over hun productlijn. Hun producten zijn in eerste instantie bedoeld voor de actieve sporter, denk bijvoorbeeld aan de tourskiër. Als je wel eens op tourski’s hebt gestaan weet je dat naar boven lopen ontzettend zwaar is en je meestal flink zweet. Dat betekent dus ook dat je onderkleding goed nat is als je bovenkomt. Op dat moment niet heel erg, maar vervelender wordt het als je naar beneden moet skiën. Dan heb je graag droge kleding aan, omdat met natte kleding skiën naast vervelend ook koud kan zijn. Vervangen dus dat ondergoed. Klein probleem: je skischoenen uittrekken is verre van ideaal.

northern playground ISPO

Het Northern Playground team op de ISPO

Dat vonden Jo Egil Tobiassen en Magnus Aasrum ook en daarom bedachten ze een oplossing voor dit probleem. “Vooral in Noorwegen is het weer erg veranderlijk. Het ene moment kan het warm en zonnig zijn, terwijl het een half uur later kan sneeuwen en waaien. Temperatuurcontrole van je lichaam is dan heel belangrijk. Ondergoed met een rits zou het veel gemakkelijker maken om ondergoed aan en uit te trekken en Magnus had een naaimachine”, vertelt Jo Egil.

Magnus vertelde ons hoe het verhaal verder ging: “Na wat knutselen op de naaimachine had ik de eerste lange onderbroek met een rits geproduceerd en niet kort daarna ook een halve onesie met rits zodat je rug niet bloot komt te staan. Verbazingwekkend genoeg zat het lekker en had je helemaal geen last van de rits. Een paar vrienden raakten geïnteresseerd, dus ook voor hen heb ik ondergoed gemaakt. Daarna moest er iets gebeuren om de vraag aan te kunnen dus hebben we het professioneel aangepakt. Op dit moment kun je onze kleding gemakkelijk aanschaffen via de webshop van Northern Playground.”

northern playground

Extreme ondergoed verwisselen 😉

Behalve voor de tourskiër zie ik ook zeker mogelijkheden voor de ‘gewone skiër’. Want hoe vaak gebeurt het wel niet dat je niet weet hoe warm je jezelf moet aankleden op wintersport? Een shirtje is zo uit in het restaurant, maar die thermobroek blijft lastig. Naast de Ziplongs (lange onderbroek) en Zipbody (halve onesie) worden ook Zipboxers aangeboden. Iets voor jou?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in