Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog enkele plekjes voor de 12-uurs Challenge in Hohsaas

© Mentelity Foundation

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een tijdje geleden gaven we je meer informatie over een bijzonder evenement: de 12-uurs Challenge in Hohsaas van de Bibian Mentel Foundation. Deze challenge is een uitdaging voor het goede doel, waarbij er 12 uur lang geskied wordt door verschillende teams. De aanmeldingen stromen binnen en er zijn nog enkele plekjes over, daarom hebben we alle informatie nog eens voor je op een rijtje gezet.

12-uurs Challenge

Wat houdt de 12-uurs Challenge in? Verschillende teams van drie of vier personen gaan in de 12-uurs Challenge op 15 en 16 maart 2024 proberen om van 0.00 uur in de nacht tot 12.00 uur in de middag in estafettevorm non-stop te skiën. Teamleden wisselen elkaar af om zo samen de nacht door te komen. Ben je niet op de piste, dan kun je uitrusten in een restaurant, een feestje vieren bij de dj-booth of de andere deelnemers aanmoedigen. Met de challenge wordt er geld opgehaald voor onder andere de Mentelity Games. Deze worden door de Bibian Mentel Foundation georganiseerd in Saas Grund. Het doel van de foundation is om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking in beweging te brengen.

Meer informatie nodig?

Wil je wellicht meedoen aan deze challenge en heb je meer info nodig? Op woensdag 10 januari kun je naar de informatieavond bij MK Skiservice voor meer informatie over de 12-uurs Challenge. Hier worden tips en uitleg over de challenge gegeven. Ook kun je andere deelnemers ontmoeten en alle vragen die je hebt stellen. Ben je geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden voor de infoavond via dit formulier.

Ook kun je nog meer informatie krijgen door contact op te nemen met de organisatie. Charlotte beantwoord graag al je vragen via mail of de telefoon. Neem contact op via: [email protected] of 06-1680 9919!

Bekijk ook:

Een bijzonder verhaal

De drie zussen Paola, Kathy en Katinka Reinerie hebben afgelopen editie meegedaan met de 12-uurs Challenge. Als verjaardagscadeau werd dit bijzondere event cadeau gegeven en als team deden de drie dames mee. “Nu achteraf, blijkt dat dit misschien wel het mooiste cadeau is dat ze ooit hebben gekregen”, zo staat in Snow Magazine. Tijdens de 12-uurs Challenge was de sfeer bijzonder goed. De dames hadden direct contact met de andere deelnemers en samen deden ze spelletjes en drankjes al voor de challenge. “Het gevoel van verbinding was er al direct vanaf de start”. Iedereen is in Hohsaas met hetzelfde doel, de saamhorigheid is enorm.

De drie zussen, die ook wel de Snowsisters worden genoemd, hebben het hoogste bedrag opgehaald door middel van onder andere crowdfunding. De competitieve instelling is ze met de paplepel ingegoten en daar werd nu van geprofiteerd. De dames hebben via social media veel aandacht gevraagd voor de 12-uurs Challenge, ook hebben ze samenwerkingen gesloten met bedrijven en zich laten sponsoren. De Snowsisters hebben maar liefst € 10.000 opgehaald voor de Bibian Mentel Foundation.

Lees meer verhalen via de social kanalen van de Bibian Mentel Foundation:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in