Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gezocht: wintersporters die 12 uur willen skiën voor het goede doel

© Bibian Mentel Foundation

Wintersportredacteur

Klinkt 12 uur lang skiën als een uitdaging voor jou? Dan hebben we goed nieuws: de Bibian Mentel Foundation organiseert namelijk een heel vet event en jij kunt hier nog aan meedoen. De 12-uurs Challenge is een uitdaging voor het goede doel. Met deze challenge wordt er geld opgehaald voor de Mentelity Games. Meedoen? Alle informatie lees je in dit blog!

Bibian Mentel Foundation

Het goede doel, de Bibian Mentel Foundation, is door Paralympisch kampioene Bibian Mentel opgericht. Het doel van de foundation is om kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging in beweging te brengen. Onder andere de Mentelity Games worden door de foundation georganiseerd. Dit is een meerdaagse reis naar Saas Grund waar deelnemers kunnen wintersporten. Om dit allemaal te kunnen regelen moet er geld opgehaald worden en dat wordt ook op een creatieve manier gedaan, namelijk met de 12-uurs Challenge.

12-uurs Challenge

Wat houdt de 12-uurs Challenge in? Verschillende teams van drie of vier personen gaan in de 12-uurs Challenge op 15 en 16 maart 2024 proberen om van 0.00 uur in de nacht tot 12.00 uur in de middag in estafettevorm non-stop te skiën. Teamleden wisselen elkaar af om zo samen de nacht door te komen. Ben je niet op de piste, dan kun je uitrusten in een restaurant, een feestje vieren bij de dj-booth of de andere deelnemers aanmoedigen.

Tijdens de 12-uurs Challenge zijn er drie verschillende opties, met andere uitdagingen:

  • Distance Challenge: probeer in 12 uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen! Hierbij gaat het om snelheid, tactiek en uithoudingsvermogen. Het team met de meeste kilometers op de teller na 12 uur is de winnaar van deze challenge.
  • Fun Challenge: met deze challenge bepaal je je eigen doel. Snelheid hoeft daarbij niet het belangrijkste te zijn, maar met een eigen doel kun je toch je grenzen verleggen. Ga je voor een minimaal aantal kilometers of het meest ophaalde geld? Je mag het zelf bepalen.
  • Tour Challenge: deze challenge is ook een echte uitdaging. Met de Tour Challenge probeer je namelijk zoveel mogelijk kilometers af te leggen zonder lift. Je loopt zelf met toerski’s omhoog en skiet dan weer naar beneden. Hoevaak kun jij op en neer?

Nog enkele plekken beschikbaar!

Wil jij deze uitdaging aangaan en je inzetten voor anderen? Er worden nog deelnemers gezocht voor deze bijzondere 12-uurs Challenge! Alle informatie vind je op de website van de Bibian Mentel Foundation.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in