Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe SenderExpress in Lofer opent dit weekend

Dit weekend opent het skigebied Almenwelt Lofer. Het goede nieuws is dat de nieuwe gondel, de SenderExpress dan ook opengaat. Door deze nieuwe lift ben je vanaf deze winter twee keer sneller boven dan voorheen. Kun jij ook niet wachten tot je de nieuwe lift kunt proberen?

Schönbühel lift

Eerder dit jaar maakten we al bekend dat de bijna 30 jaar oude Schönbuhel lift in Almenwelt Lofer plaats moet gaan maken voor een moderne 8-persoons stoeltjeslift. De oude lift krijgt nog wel een tweede leven in Zuid-Amerika.

SenderExpress

De nieuwe SenderExpress is een stuk comfortabeler dan de Schönbühel lift. Zo blijven je billen nu lekker warm door de stoelverwarming en zit er een weerkap op voor de slechtere dagen. Ook aan de kinderen is gedacht, de nieuwe stoeltjeslift beschikt namelijk over een speciale kindersluiting. Verder ligt het nieuwe dalstation 70 meter lager dan het oude dalstation. Om die reden is er ook een nieuwe piste aangelegd. In de video hieronder zie je de bouw van de lift.

Specificaties van de SenderExpress:

Soort lift:8-persoons stoeltjeslift
Capaciteit:3400 personen per uur
Hoogte dalstation:1337 meter
Hoogte bergstation:1623 meter
Snelheid:5,5 meter per seconde
Duur rit:5 minuten

Opening

Dit weekend begint de start van het wintersportseizoen in Lofer en dit betekent voor de nieuwe SenderExpress dat het tijd is om te gaan draaien. Vanaf zaterdag gaat de lift duizenden wintersporters naar boven brengen.

Wintersport in Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer is een bijzonder kindvriendelijk skigebied met ongeveer 45 kilometer aan pistes. Deze pistes bieden vooral voor de beginnende skiër veel mogelijkheden. Daarnaast is het skigebied bijzonder sneeuwzeker dankzij de vele sneeuwkanonnen in het skigebied. Ook winterwandelaars en langlaufers kunnen in dit gebied terecht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in