Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in Sörenberg: Brienzer Rothorn wordt vernieuwd

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De grootste lift in het Zwitserse Sörenberg, de Brienzer Rothorn gondelbaan wordt deze zomer aangepakt! Vanaf 27 mei 2023 start het zomerseizoen in het skigebied en dan blijft deze lift gesloten. Ook andere faciliteiten boven op de berg Brienzer Rothorn blijven in de zomer dicht. Vanaf het nieuwe skiseizoen 2023/2024 is de nieuwe Brienzer Rothorn weer in bedrijf.

Nieuwe lift: Brienzer Rothorn

De oude Brienzer Rothorn in Sörenberg stamt uit 1971. Nu is het dus hoog tijd voor een update. De grootte van de lift en het traject van de lift blijven zo goed als hetzelfde, maar de technologie wordt flink vernieuwd. De snelheid wordt verhoogd naar 10 meter per seconde, van 8 meter per seconde. Hierdoor kunnen er 50 mensen meer per uur worden vervoerd met de nieuwe Brienzer Rothorn lift in Sörenberg. Ook wordt er meer dan een minuut van de reistijd afgeschraapt van een ritje met de nieuwe gondelbaan.

Feiten en cijfers nieuwe lift Brienzer Rothorn

Door de bouw van de nieuwe lift Brienzer Rothorn in Sörenberg zijn meerdere faciliteiten op deze berg gesloten in de zomer. Je kunt ook geen gebruik maken van de stoeltjeslift Eisee en de restaurants: Gipfel-Restaurant Rothorn en Berghaus Eisee. Een kleine wijziging dus in vergelijking tot de afgelopen zomers, maar daarvoor komt er wel een flinke verbetering terug. Dit zijn alle cijfers voor de nieuwe lift Brienzer Rothorn:

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 80
  • Hoogte dalstation: 1265 meter
  • Hoogte bergstation: 2288 meter
  • Lengte traject: 2800 meter
  • Hoogteverschil: 1023 meter
  • Snelheid: 10 meter per seconde
  • Duur rit: 5:10 minuten
  • Capaciteit: 550 personen per uur

Wintersport in Sörenberg in Zwitserland

Sörenberg is een knus skigebied voor beginners én gevorderden in Zwitserland. Het skigebied bestaat eigenlijk uit twee kleine delen. Aan de ene kant vind je twee liften op de Brienzer Rothorn, deze bergtop reikt tot 2350 meter. Hier zijn de pistes rood en zwart. Het andere deel van het skigebied ligt op de volgende berg en hier kunnen beginners goed uit de voeten. In totaal kun je skiën op zo’n 60 km aan piste. In het skigebied Sörenberg zijn er 17 verschillende liften. Naast het reguliere wintersporten is Sörenberg ook een walhalla voor kinderen, winterwandelaars en freeriders.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in