Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Nieuwe après-ski bar moet nachtleven in Katschberg een boost geven

Wintersportredacteur

In Katschberg wordt hard gewerkt aan een nieuwe après-ski bar. De familie Weissenbacher bouwt een grote paraplubar om jongeren naar het skigebied te lokken. Doel is niet alleen de wintersporters een gezellige middag te bezorgen, maar om ook het nachtleven in Katschberg weer nieuw leven in te blazen. Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe après-ski bar in Katschberg komend winterseizoen.

De plannen voor de nieuwe paraplubar liggen er al even, want de familie Weissenbacher kocht in 2018 al een stuk grond van zo’n 1500 m2. Uiteindelijk kregen ze alle papieren rond en begon men tijdens de coronacrisis met de bouw. Totale investering: zo’n twee miljoen euro.

Nieuwe après-ski bar in Katschberg

Op het moment werken ze in Katschberg hard om de nieuwe après-ski bar van de familie Weissenbacher op tijd af te hebben. De familie zag het uitgaansleven steeds minder worden en besloot daar wat aan te doen. Daarom kocht Hans Weissenbacher sr. in 2018 een stuk grond en maakte plannen voor een nieuwe après-ski bar. Aangezien Katschberg nog geen paraplubar had, was de keuze snel gemaakt. De bar moet vooral een ontmoetingsplek voor jongeren worden, zodat ook het nachtleven hier weer een boost krijgt. Het plan is nu dat de zoons van Hans, Hans jr. en Andreas, de bar gaan runnen. Als het allemaal gaat zoals het moet gaan, opent de nieuwe après-ski bar nog komend winterseizoen.

Accommodatietip: chalet Paul en Petra in Katschberg

Nachtleven ingestort

De afgelopen jaren zag de familie het nachtleven in Katschberg minder en minder worden. Niet zo gek ook, want het skigebied heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een echt familiegebied. Toch is er wel behoefte aan après-ski. Er zijn wel een paar gezellige berghutten, maar een paraplubar ontbrak. Daarom besloot Hans Weissenbacher dat het tijd was voor een echte Schirmbar in Katschberg. De grote stalen constructie ziet er al veelbelovend uit, wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Hopelijk staan we straks ook zo in de nieuwe après-ski bar in Katschberg

Tunnel voorkomt geluidsoverlast

De nieuwe après-ski bar in Katschberg ligt straks onderaan de piste, tussen diverse hotels en appartementen. Dit betekent dat er iets bedacht moest worden om geluidsoverlast voor ander gasten te voorkomen. Hiervoor wordt een toegangstunnel aangelegd van de straat naar de bar. Zo kunnen de après-skiërs rustig de bar verlaten, zonder overlast te veroorzaken. We weten namelijk allemaal hoe het kan gaan na een middagje in de après-ski…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in