Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw wereldrecord: 24.242 hoogtemeters op ski’s binnen 24 uur

Wintersportredacteur

Jakob Herrmann heeft afgelopen maandag een nieuw wereldrecord neergezet. Hij klom in 24 uur de meeste hoogtemeters ooit. Daarmee versloeg bij de Spanjaard Kilian Jornet. Jakob behaalde nog een bijzondere mijlpaal: hij is namelijk de eerste wintersporter die per uur meer dan 1000 hoogtemeters heeft afgelegd op ski’s.

Nieuw wereldrecord!

In het skigebied Radstadt-Altenmarkt in het Salzburgerland is het nieuwe wereldrecord gevestigd. Aan de rand van de piste is er speciaal voor deze recordpoging van de 36-jarige Jacob Herrmann een pad geprepareerd. Dit deel van de piste liep hij zo vaak als hij kon in 24 uur omhoog. In 24 uur heeft hij in totaal 24.242 hoogtemeters overbrugt en daarvoor liep hij maar liefst 34 keer de piste omhoog met zijn toerski’s. Dit betekent dus dat hij elk uur meer dan 1000 hoogtekilometers heeft overwonnen. Een echte prestatie!

Verbetering van het oude record

Tot nu toe had de Spanjaard Kilian Jornet het record op zijn naam staan. Deze man is bekend in de wereld van de extreme sporten. Hij staat bekend als een van de meest succesvolle ultra-traillopers en extreme bergbeklimmers. In februari 2019 behaalde de Spanjaard het record dat nu verbroken is. Wellicht komt er binnenkort een nieuwe recordpoging van hem om het record opnieuw te verbreken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in