Nieuwsalert per mail ontvangen

Nicolien Sauerbreij loopt rugblessure op tijdens training

Nicolien Sauerbreij.Snowboardster Nicolien Sauerbreij is goed op weg naar de Olympische winterspelen in Sochi. Afgelopen weekend tijdens een training in Oostenrijk kreeg zij echter een tegenslag te verduren. Ze raakte geblesseerd aan haar rug en het was nog maar de vraag of ze op tijd is voor Sochi over een paar maanden.

In april is Sauerbreij weer begonnen met sneeuwtraining, wat inhoudt dat ze om de twee weken op de gletsjer te vinden is. Na vier dagen training op de gletsjer ging ze afgelopen weekend vol goede moed en motivatie de vijfde trainingsdag in. Het weerbericht was goed en de vorm was ook.  Na een goede warming-up en drie goede runs gaf de snowboardster net iets meer gas om de run perfect te maken. Dit lukte helaas niet, want na de vierde bocht schoot het in haar rug.

Na het incident probeerde Sauerbreij haar bindingen los te maken, maar zelfs dit ging niet. Met de auto werd ze naar beneden gebracht en daar is ze meteen op bed gaan liggen. De pijn ging niet over en werd alleen maar erger. Na een tijdje kon Nicolien haar benen niet meer normaal bewegen van de pijn. Pas na twee dagen kreeg Nicolien spierverslappers die hun vruchten afwierpen. Rustig bouwt zij haar trainingen weer op en begint ze de dag op de hometrainer om toch in beweging te blijven.

26-02-2010 SNOWBOARDEN:PARALLLEL SLALOM OLYMPIC WINTER GAMES:OLYMPISCHE SPELEN:VANCOUVERNicolien Sauerbreij in actie tijdens de kwalificatie parallel slalomFoto: Soenar Chamid

De blessure die Nicolien heeft opgelopen is een verschuiving van de ruggenwervel. Waarschijnlijk is de blessure een waarschuwing van haar lichaam dat de trainingen van de zomer toch iets te veel waren. Nicolien trainde namelijk drie keer per dag en heeft hierbij haar lichaam overbelast.

Volgens Sauerbreij is Sochi niet in gevaar door haar rug blessure. “De paniek die er even was is volledig weg! We hebben nog genoeg tijd om te trainen en mijn lichaam herstelt snel”.  Zoals het er nu uit ziet is onze trots er gewoon bij in Sochi!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in