Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse wintersport bedrijven zijn klaar voor de winter

wintersport materiaal skiwinkelsDe materialen staan gereed, de nieuwe collectie is uitgehangen en alle producten staan online: de wintersport gerelateerde bedrijven in Nederland zijn er helemaal klaar voor. Nu de temperatuur in Nederland een flinke keldering heeft gemaakt en de eerste sneeuwval in de Alpen een feit is, lijken de Nederlandse wintersportconsumenten uit hun zomerslaap te zijn ontwaakt.

De Facebook berichten met een winters thema vliegen ons momenteel om de oren. Met de komst van dit medium, word je dagelijks up-to-date gehouden van het hebben en houden van bedrijven. Zo worden er ook enthousiaste berichten geplaatst door de indoorskibanen in Nederland. Berichten waarin te zien is dat de ski- en snowboardleraren de laatste tips en tricks krijgen en voorlichting krijgen met interne cursussen. Het indoorskiseizoen start meestal in de maand oktober en bereikt zijn piek in de weken voor de krokusvakantie. Ook dit jaar verwachten zij weer een grote horde aan Nederlandse wintersporters die fit op vakantie willen gaan en hiervoor een aantal indoorskilessen nemen.

Ook de skiwinkels staan weer te springen om het wintersportend publiek te verwelkomen in hun zaak. De rekken hangen weer bomvol met nieuwe kleding en de materialen zijn vers gewaxt om de verhuur in te gaan. Waar de zomerperiode voor de skiwinkels uiteraard een stuk rustiger is, kunnen zij hun borst weer gaan nat maken. De winkels met een webshop hebben de nieuwe producten online staan en het enige wat nog rest is het wachten op de consument.

De reisorganisaties zitten momenteel midden in de drukke periode. Mensen zijn zich momenteel aan het oriënteren op geschikte skigebieden voor het seizoen 2013-2014. Zullen de groepsvakanties helemaal trending worden of zal het midweek skien aan populairiteit gaan winnen dit jaar?

Schaatsen Nederland winter sportHet draaien van een goed seizoen voor wintersport gerelateerde bedrijven hangt jammer genoeg af van externe omstandigheden. Het belangrijkste onderdeel hier van is uiteraard het weer. Als er vroeg in het seizoen veel sneeuw valt en in Nederland de sloten veranderd zijn in mooie ijsvlaktes is er meer behoefte aan winterse spullen. Of we dit jaar weer een goede winter gaan krijgen is jammer genoeg niet te voorspellen. Als we kunnen afgaan op de afgelopen vier jaar dan kunnen we dit jaar wederom ouderwets winterweer verwachten. Ondanks dat we geen voorspelling kunnen doen over het weer, zijn er verschillende wetenschappers die beweren dat er bij een extreem lange en warme zomer, gerekend kan worden op een zware winter.

Laten we ons daar dan maar aan vasthouden en hopen op een prachtige winter.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in