Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse skileraren stelen de show op FOX News

Wintersportredacteur

Orlando, Florida staat bekend om pretparken als Disney World en SeaLife, maar heeft er sinds kort een attractie bij. De zonnige staat in Amerika heeft indoor skibanen aangeschaft en om de instructeurs daarvoor op te leiden zijn Nederlandse skileraren ingevlogen. Vandaag kwam het bekende FOX News bij hen langs.

Voor het dagelijkse programma Good Day Orlando reisde het reportersteam van FOX af naar WinterClub Indoor Ski & Snowboard Orlando en liet daar zien wat er mogelijk was op de spiksplinternieuwe rolbaan. In de onderstaande video zie je de Staatlich opgeleide Nederlandse skileraar Yannick Gal zijn snowboard tricks vertonen.

Wat de Nederlanders daar te zoeken hebben? De baan waar je Yannick op ziet skiën is neergezet door een Nederlands bedrijf dat een grote speler is in de business. Al in 45 landen heeft Maxxtracks de rolbanen geïnstalleerd en Orlando heeft de eer om de eerste baan van de VS te hebben. Het bedrijf plaatst echter niet alleen de banen, maar ondersteunt ook het bedrijf waaraan de baan verkocht is. Daarom zit Yannick samen met zijn collega Billy Vonk 7 weken in Florida om daar ski- en snowboardleraren aan te nemen en die op te leiden.

Aankomende week vertrek ik zelf naar Florida om daar wat uurtjes zon te pakken en met die gedachte is het voor mij vreemd dat er juist daar een skibaan wordt neergezet. Het is er immers zelfs in de winter 30 graden. “Dat is helemaal niet zo gek,” vertelt Yannick. “Mensen in Florida hebben weinig echte vakanties, maar wel veel vrije feestdagen. Dat betekent dat ze vaak voor enkele dagen gaan wintersporten. Het is dan erg zonde om les te nemen en dan is een rolbaan een perfecte oplossing om toch goed te leren skiën.”

Yannick is erg tevreden over zijn studenten en denkt dat ze perfecte leraren worden. “We hebben heel veel aanmeldingen gekregen en daar de beste uit gekozen. Enkele van onze leraren waren al voor de training erg goed in het vermaken van de gasten, want die hebben ervaring bij het dichtbij gelegen Universal Studios. De ene dag staan ze hier les te geven en de andere dag zijn ze Optimus Prime.”

Heren, jullie zijn goed bezig! Tot volgende week!

Ook interessant: Paralympisch kampioen Bibian Mentel krijgt massaal steun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in