Nieuwsalert per mail ontvangen

Movie Monday: Strong

Eens in de zoveel tijd komt er een video voorbij op het internet die door merg en been gaat en je echt raakt. Dit is er zo één. Het is het verhaal van de ervaren backcountry skiër Roger Strong. Op zes april 2011 kwam hij op Mount Snoqualmie, Washington in een lawine terecht die zijn leven bijna beëindigde. Hij zag in luttele seconden zijn leven aan zich voorbij flitsen. Zijn vrouw en dochter dacht hij nooit meer te zien. Een jaar na het ongeluk keert hij terug naar de plek des onheils. 

De tour van die dag was een zo goed als vast onderdeel van zijn dagelijkse work-out. Nog nooit had hij daar iets zien glijden. Vanwege het hoge lawinegevaar hadden Roger en zijn vrienden juiste deze afdaling gekozen. Toch werden drie van de vijf vrienden meegenomen in een lawine. Met geluk hebben ze het allemaal overleefd, maar niet heelhuids.

Toen de lawine stopte bevond Roger zich gedeeltelijk boven de sneeuw en begon zichzelf uit te graven. Op dat moment besefte hij dat hij niet kon lopen. Zeven van zijn acht kniebanden waren vernietigd. Een lange periode van herstel brak aan en Roger was gebrand op een volledig herstel. Een ontroerend verhaal over de kracht van de mens en de natuur.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in