Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tignes verlaat zomerskiseizoen na wateroverlast

Wintersportredacteur

Vanaf waarschijnlijk 29 juni kun je zomerskiën in Tignes. Dit is een week later dan gepland door de vele regenval in de regio. Tot 21 juli is het zomerskigebied in Frankrijk geopend. Zin om af te dalen, maar geen zin om te wachten tot de winter? Verzamel je vrienden of familie en boek een tripje naar het winterwonderland in de zomer. Hoe dat eruit ziet? We geven je een kleine blik in het skigebied!

Zomerskiën in Tignes in Frankrijk

Op de Grande Motte gletsjer in Tignes kun je vanwege de hoge ligging ook een paar maanden in de zomer skiën. In het zomerskigebied van Tignes kun je afdalen van 20 kilometer aan pistes in de zomermaanden. Deze pistes liggen tussen de 2724 en 3456 meter hoogte. Het zomerskigebied is dit jaar geopend van 29 juni tot 21 juli 2023! De openingstijden kunnen nog veranderen aan de hand van de sneeuwcondities.

Opening een week verlaat

Eigenlijk zou het zomerskigebied in Tignes al geopend zijn, maar het is uitgesteld. Ernstige overstromingen zijn hier de oorzaak van. Er is zoveel regen gevallen dat rivieren en meren zijn overstroomd. De sterke waterstromen hebben verschillende plekken verwoest. De schade moet nu eerst gerepareerd worden voordat het zomerskigebied kan openen. De schade is gelukkig beperkt en zeer plaatselijk gebleven, hierdoor is er al een nieuwe verwachte openingsdatum: aankomende zaterdag.

In de zomer en winter geopend

Het skigebied van Tignes is zowel in de winter als in de zomer geopend. In de zomermaanden is een fractie van de in totaal 300 pistekilometers van het skigebied Tignes-Val d’Isère geopend. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in Tignes en Val d’Isère geen zorgen te maken. Beide dorpen hebben hun eigen gletsjer (La Grande Motte en Glacier du Pisaillas), wat een bijzonder lang skiseizoen mogelijk maakt. Dit jaar is het een uitzonderlijk goed seizoen voor zomerskiën, er ligt nog vier meter sneeuw op de gletsjer in Tignes.

Zo ziet het er nu uit in Tignes

Ook in juni ligt er nog genoeg sneeuw op zo een grote hoogte! Zo ziet het er vandaag op de piste uit in het Franse skigebied. Alle laatste voorbereidingen worden getroffen voor de opening van het de liften en pistes! De regen vermengt met zand uit de Sahara zorgt voor een bruine gloed over de sneeuw. Dit geeft momenteel een wat gek gezicht!

Boek een tripje naar Tignes

Naast het skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in de Franse Alpen tijdens een zomertrip in Tignes. Er is een groot watersportcentrum, je kunt er prachtig hiken, fietsen, tennissen, klimmen, golven en nog veel meer. Onze tips: raften, de yogalessen en paragliden in de prachtige bergen. Ga jij deze zomer de prachtige natuur opzoeken?

Met Interhome verblijf je in Tignes, 7 dagen vanaf € 284,- per persoon

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in