Nieuwsalert per mail ontvangen

Metro Serfaus gaat na 32 jaar compleet vernieuwd worden

De metro in Serfaus is een legendarische attractie waar veel wintersporters het skigebied aan herkennen. Met de trap naar beneden om vervolgens in een oude metro te stappen. Zeker voor kinderen een geweldige manier om van punt A naar B te gaan. Zonder dat je het door hebt stap je bij de gondellift uit en sta je boven op de berg in de sneeuw. Na 32 trouwe dienstjaren gaat het skidorp de metro vernieuwen. De eerste tekeningen zijn door het skigebied naar buiten gebracht en beloven een hoop goeds.

Serfaus-Fiss-Ladis is bij de Nederlanders een populair skigebied. Zeker bij families met kinderen is het skigebied erg in trek. Naast de prachtige pistes staat het gebied bekend om de moderne skiliften, goede sneeuwzekerheid en gezellige restaurantjes. Door de aangelegde metro is het skidorp voor een groot deel autovrij en is daardoor uniek. Uiteraard wil het skigebied gebruik blijven maken van dit vervoersmiddel en daarom was het volgens het skigebied tijd voor vernieuwing.

 

In het voorjaar van 2017 gaat het skigebied starten met de werkzaamheden aan de nieuwe metro. Het gebied houdt ons uiteraard op de hoogte van de laatste bouwupdates. Hoe het nieuwe project eruit gaat zien? Het skigebied geeft alvast een voorproefje waarin de luxe metro afgebeeld wordt. Ook de binnenkant ziet er een stuk luxer uit en beloofd een hoop goeds. Weg met de groene lampen, weg met de oude banken. Een hele goede set van het skigebied waar zij waarschijnlijk een hoop positieve reacties op gaan krijgen.

Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds
Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds

Hierbij nog een aantal beelden van de oude metro. We kunnen er dit seizoen dus nog kort van genieten, maar daarna moeten we hier toch echt afscheid van gaan nemen.

Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds
Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds
Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds
Serfaus Fiss Ladis metro ondergronds
schermafbeelding-2016-10-20-om-13-21-19
schermafbeelding-2016-10-20-om-13-21-26

Hoe deze nieuwe wagons in de tunnel gezet worden? Aan het begin van het treinstelsel is een opening waar de nieuwe wagons door vervoerd kunnen worden. Voor de bouw van dit mooie project zijn meerdere bouwbedrijven betrokken volgens het skidorp. In het voorjaar van 2017 gaan de werkzaamheden van start dus we kunnen nog even genieten van de nostalgie in het skidorp.

Wat te doen in Serfaus

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in