Nieuwsalert per mail ontvangen

In deze 7 skigebieden krijg je een gratis skipas

© Oberjoch Verkehrsverein

Steeds meer Duitse skigebieden geven gratis hun skipassen weg. En niet alleen aan winnaars van acties, maar bijvoorbeeld aan iedereen die boekt bij hotels die aangesloten zijn bij de regionale gastenkaart. T-Online zocht uit waar je een gratis skipas op kan halen. In deze 7 regio’s hoef je niet extra te betalen voor skipas.

 1. Oberstaufen
  Enkele jaren geleden was Oberstaufen im Allgau voorloper op dit gebied. Zij bedachten de ‘Oberstaufen plus’ gastenkaart waarmee je gratis skiet op totaal 40 kilometer aan piste. Op dit moment zijn al meer dan 300 onderkomens aangesloten. Even niet skiën? Dat kan ook. Met de gastenkaart kun je ook gratis het zwembad in.
 2. Oberjoch
  In Oberjoch, de buurstad van Oberstaufen, werd het idee snel overgenomen. Tegenwoordig doen meer dan 220 verhuurders mee aan de gastenkaart. Hierdoor heb je 32 kilometer piste gratis tot je beschikking.
 3. Oberammergau
  Ben je op zoek naar meer ruimte om je te bewegen? Geen probleem. In de gebieden tussen Füssen en Oberammergau krijg je gratis de ‘KönigsCard’. Hiermee kun je elke dag drie uur gratis skiën in de skigebieden in de regio die in totaal 120 kilometer piste voor je hebben liggen. Bovendien kun je meer gratis activiteiten doen met de kaart. Denk aan ijsklimmen, iglo’s bouwen, sneeuwschoenwandelen, langlauf en biathlon.
 4. Füssen
  Hetzelfde verhaal als hierboven. Veel gratis beleven dus en daar houden wij Nederlanders van. Als toevoeging op het verhaal: je moet wel minimaal twee nachten blijven slapen om in aanmerking te komen voor de kaart.
 5. Feldberg
  Niet alleen in de Alpen, maar ook dichter bij huis in het Schwarzwald kan er gratis geskied worden. In de omgeving van de Feldberg heb je de ‘Hochschwarzwald Car’. Daarmee kun je bij meer dan 300 verhuurders vanaf twee overnachtingen een gratis skipas verwachten. Lekker toch?
 6. Baiersbronn, Freudenstadt
  Nog iets verder naar het noorden kun je de ‘Schwarzwald Plus’ kaart bemachtigen die direct dient als gratis skipas en toegangskaart tot 80 andere attracties in de regio. Ook hier moet je wel weer minimaal twee overnachtingen boeken.
 7. St. Englmar
  In het Bayerischen Wald krijg je in St Englmar de ‘Erlebnis-Plus-Card’, een all-inclusive kaart waarmee je meer dan 40 activiteiten gratis kunt doen. Ook skiën op de Englmarer Hausberg hoort daarbij.

En op de kaart vind je de skigebieden hier:

Een skivakantie is nog steeds niet goedkoop, maar dankzij dit soort initiatieven wordt het geheel wel betaalbaarder. Dus wil je wat besparen, zoek dan goed uit waar je mooie combinatiedeals kunt scoren. Wij houden je op de hoogte als we wat tegenkomen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in