Nieuwsalert per mail ontvangen

Megagondel G-Link Wagrain verbindt Flachau en Alpendorf met elkaar

De G-Link Wagrain maakt een snelle verbinding mogelijk tussen het middelstation van de “Flying Mozart” en het overstappunt van de Grafenberg Express I en II. Hierbij steekt de gondel de vallei over op maar liefst 232 meter hoogte. Vanaf december 2013 is het door deze lift mogelijk om de weg tussen Flachau en Alpendorf al skiënd af te leggen.

Om de gondel over de twee kilometer vrij hangende kabel te vervoeren is een systeem met een trek- en duwkabel nodig. Aan deze kabel komen twee grote cabines te hangen die beide 130 personen kunnen meenemen. Per uur vervoert de gondel 1300 personen in elke richting.

Het dalstation van de G-Link ligt op 1233 meter en het bergstation op 1240 meter, een hoogteverschil van maar 7 meter. In zes minuten is de gondel aan de overkant, waarbij verwacht kan worden dat de cabine maximaal 150 meter hoogte verliest in zijn oversteek. Vlakbij de liftstations worden twee liftpalen van 35 meter hoogte neergezet. Reddingsoperaties zijn volgens de ontwerpers niet nodig in de toekomst, omdat een nieuw concept garandeert dat elke gondel altijd teruggehaald kan worden naar één van de liftstations.

Bekijk hieronder hoe de gondel eruit gaat zien of breng een bezoekje aan de G-Link website.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in