Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Man bouwt eigen sneeuwbioscoop

Wintersportredacteur

Wat doe je als je niet naar de bioscoop mag en er ontzettend veel sneeuw gevallen is? Dan kun je natuurlijk een sneeuwballengevecht houden of een sneeuwpop bouwen, maar dat is niet de enige optie. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon je eigen bioscoop maken. Niet zo voor de hand liggend, maar wel mooi!

Voor Marco uit Obertilliach was het in ieder geval in prima dagbesteding in deze gekke coronatijd. En eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er zijn!

Creatieve dagbesteding

Na Kerst is Oostenrijk voor de derde keer in lockdown gegaan. Voorlopig zijn leuke uitstapjes als een avondje naar de bioscoop helaas niet mogelijk. Maar zoals al vaker is gebleken, haalt juist dit de creativiteit in de mens naar boven. Normaal gesproken bouwt Marco uit Obertilliach sneeuwpoppen, maar dit keer was hij toe aan een nieuwe uitdaging. En tja, als je dan ook nog eens een favoriete bezigheid mist, dan is de keuze snel gemaakt. De beste man heeft van de sneeuw een eigen sneeuwbioscoop gemaakt. Inclusief muren, banken en een tafel van sneeuw. Met een beamer projecteert hij de video’s op de sneeuw en is het net een echte bioscoop. Op de temperatuur na dan ;-).

Ook leuk

Helaas hebben wij hier niet de sneeuwhoeveelheden die ze in Oostenrijk hebben. Sterker nog, als ik nu naar buiten kijk is het vooral zonnig en groen. Heb je toch zin in een winterse activiteit? Ook zonder sneeuw is er in ons kleine kikkerlandje voldoende mogelijk! Wat dacht je van een wintersportgerecht koken of een LEGO skigebied in elkaar knutselen? En ben je echt creatief, dan kun je ook een skigebied in je achtertuin maken. Het resultaat zie je in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in