Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Maar 55% van de wintersporters draagt een helm!

Wintersportredacteur

Ondanks de aandacht die afgelopen jaar is geweest over het dragen van de helm, hebben weinig wintersporters de overstap gemaakt. Dit is opmerkelijk, omdat in de publiciteit nadrukkelijk werd aangegeven dat het dragen van de helm geen overbodige luxe is tijdens het skiën. 25% draagt geen helm omdat het hen in hun bewegingsvrijheid beperkt en 30% draagt geen helm omdat zij tijdens het skiën toch nooit  vallen. Zeer opmerkelijk en verdient daarom toch even de aandacht.

Dit is uit onderzoek gebleken van de Europesche Verzekering. Elk jaar neemt het aantal hoofdletsels tijdens wintersportvakantie drastisch toe. Vorig winterseizoen is het aantal hoofdletsels met 300% gestegen.
Wat opvallend is uit het onderzoek, is dat 70% van de mensen het dragen van een helm onder de kinderen wel nuttig vindt. Wij willen iedereen erop attenderen dat ouders een voorbeeldfunctie hebben en daarom het dragen van een helm als verplicht moeten zien.

Tijdens het skiën kun je snelheden van 40 á 50 km bereiken. Hiermee kun je de sport skiën vergelijken met het rijden op een brommer waarbij je ook verplicht bent een helm te dragen. Op de piste skied iedereen kris kras door elkaar wat het gevaarlijker maakt dan de gemiddelde auto drukte. Waarom is het dragen van de helm op de scooter de normaalste zaak van de wereld en blijft het dragen van een skihelm achter?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in