Nieuwsalert per mail ontvangen

Luxe nieuwe gondel voor skigebied Alpe d’Huez dit jaar

Het populaire skigebied Alpe d’Huez zit deze zomer niet stil, want er worden weer flinke investeringen gedaan voor het winterseizoen 2017-2018. Op dit moment wordt de eerste Bartholet gondellift van Frankrijk neergezet in Vaujany. Het gaat om een 8-persoons gondellift die is ontworpen door de Porsche Design Studio. Dat dit een prachtige lift gaat worden is dus een zekerheid. De nieuwe lift vervangt de oude lift Enversin. Vaujany is verbonden met de Alpe d’Huez en vanuit Grenoble in 45 minuten te bereiken met de auto.

We zien in de skigebieden regelmatig de merken Doppelmayer en Leitner tegenkomen als het gaat om skiliftbouwers. Deze twee grootmachten mogen dan wel de grootste zijn, ook de concurrentie zit niet stil. Bartholet Seilbahnen is hier een mooi voorbeeld van. Zij bouwen elk jaar tientallen skiliften wereldwijd. Het bedrijf bestaat sinds 1960 en is een typisch Zwitsers bedrijf. Dat laten zij graag zien. Naast het feit dat zij in het logo de Zwitserse vlag hebben verwerkt, zie je de typisch Zwitserse klasse terug in de vormgeving van de cabines. In luxe naar de top van de berg, wie wil dat nou niet?

Eerder werk

Om een goed beeld te geven van het werk van het bedrijf, zie onderstaande video. In de video zie je de Panoramabahn Heidbüel, die het bedrijf in Arosa Lenzerheide installeerde. Ook hier gaat het om een gondel die is ontworpen door Porsche Design Studio.

Het skigebied van Alpe d’Huez

Het gebied waarin de nieuwe gondel wordt gebouwd telt meer dan 240 kilometer piste. Het gebied bestaat uit de dorpen Villard Reculas, Auris En Oisand, Oz-en-Ostans, Alpe d’Huez en Vaujany. De nieuwe gondel vind je in het laatstgenoemde dorp. Het skigebied is vanwege de hoge ligging zeer sneeuwzeker. Het hoogste punt van het skigebied lift namelijk op 3.330 meter en het laagste op 1.250 meter. Wij Nederlanders kennen voornamelijk Alpe d’Huez, mede vanwege de Tour de France en uiteraard de Alpe d’Huzes.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in