Nieuwsalert per mail ontvangen

Locals uit Gerlos voorspellen de winter

Wintersportredacteur

Met de sneeuwval die voorspeld is voor komende week, komt de winter er echt aan. Maar wat voor winter het uiteindelijk wordt… Dat is altijd afwachten. In de Oostenrijkse Zillertal Arena weten ze het echter al. De locals uit de regio kunnen voorspellen wat voor winter het wordt aan de hand van verschillende natuurverschijnselen. 

Wat voor winter wordt het?

In de video hieronder zie je verschillende locals de winter voorspellen. De ene doet dat aan de hand van de temperatuur van het water, de ander met behulp van de geur van koeienpoep. Die laatste zouden wij nou niet de voorkeur geven, maar ieder z’n ding zullen we maar zeggen. Denk jij dat de voorspellingen uitkomen? Wij hopen het in elk geval!

Zillertal Arena

De Zillertal Arena voelt voor ons altijd als thuiskomen. Niet alleen omdat we dan onze collega’s weer een keer zien die er de hele winter zitten, maar dan kunnen we ook weer even genieten van de Oostenrijkse gezelligheid. Een deel van onze redactie zit al sinds vorige week in Gerlos en gedurende het hele winterseizoen zal er regelmatig vanuit deze regio gewerkt en gefilmd worden. Want ja, al zijn wij in Oostenrijk, het werk gaat gewoon door. Gelukkig is het wel leuk werk, zoals de video hierboven. In samenwerking met een aantal lokale bewoners hebben ze deze video opgenomen.

 

Sneeuwverwachting

Ik schreef het net al, er wordt sneeuw verwacht komende week. En dan hebben we het niet over een paar centimeter, maar over bijna twee meter! Dat zijn nog eens berichten waar je blij van wordt. Hoeveel sneeuw er waar gaat vallen, lees je in het artikel hieronder. Het blijven natuurlijk wel voorspellingen, dus we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat er echt zo veel sneeuw gaat vallen.

Sneeuwverwachting tot en met dinsdag: meer dan een meter verse sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in