Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwverwachting tot en met dinsdag: meer dan een meter verse sneeuw!

Wintersportredacteur

EINDELIJK! Ik zit hier ongeveer te stuiteren op kantoor, want ik heb zojuist even de sneeuwverwachting voor de komende week opgezocht. En ik kan je zeggen, hier wordt (bijna) iedereen heel blij van. Want er komt toch een bak sneeuw aan! Alleen voor de Italië-fans heb ik geen goed nieuws, hier valt namelijk slechts een klein laagje. 

Sneeuwverwachting tot en met dinsdag

Een deel van ons team zit nu in Oostenrijk en ik moet bekennen dat ik daar heel jaloers op ben. Als je de sneeuwverwachting hieronder ziet, dan snap je wel waarom. Tot en met dinsdag komt er namelijk sneeuw aan. Heel veel sneeuw. Weersite Bergfex.com voorspelt onderstaande hoeveelheden tot en met dinsdag. Helemaal in Tirol en Vorarlberg, dus west Oostenrijk, treffen ze het met de hoeveelheid sneeuw. Maar ook de rest van Oostenrijk heeft niks te klagen, want ook in Salzburg verwachten ze bijna een meter sneeuw.

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 119
Zillertal Arena 113
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 72
Skicircus Saalbach Hinterglemm 96
Snow Space Salzburg 88
Ischgl 151
Sölden 148
KitzbühelKirchberg 94
Ski Arlberg 235
Kitzsteinhorn 150
Frankrijk
Les Trois Vallées 165
Portes du Soleil 126
Espace Killy 182
Les Sybelles 117
Le Grand Domaine 140
La Plagne 198
Zwitserland
Zermatt 173
Verbier 186
Saas-Fee 137
Adelboden 105
Laax 139
Davos 148
Italië
Val Gardena 17
Alta Badia 19
Seiser Alm 9
Val di Fassa 7
Kronplatz 26

De hoeveelheden hierboven blijven natuurlijk voorspellingen, dus we kunnen geen 100% garantie geven dat er ook daadwerkelijk zoveel sneeuw gaat vallen. Wat we wel zeker weten, is dat er sneeuw aankomt. En daar zijn we al meer dan gelukkig mee!

 

Moeilijke winterstart

Dat de winter een wisselvallige start had, is inmiddels bekend. Maar eindelijk gaat de winter dan echt beginnen en dat werd hoog tijd. Verschillende skigebieden moesten de seizoensopening uitstellen of konden maar gedeeltelijk open vanwege te weinig sneeuw en te hoge temperaturen. Ook de wedstrijdsport had er last van, de World Cup wedstrijden in Montafon en Val d’Isère zijn allebei afgelast door gebrek aan sneeuw.

Tijd voor winter

Na dit bericht is het dan ook echt tijd voor winter. Doei groene weides en hallo dik pak sneeuw. Begrijp me niet verkeerd, want de groene weides en bossen in Oostenrijk zijn ook prachtig. Maar dat is meer voor de zomer. Vanaf oktober begint voor mij het winterseizoen en mogen die groene weides bedekt worden met een dikke laag sneeuw. En nu ik weet hoeveel sneeuw kan komen begint het te kriebelen om weer op de latten te staan. Ik moet nog even een weekje wachten tot ik naar de sneeuw ga, maar mijn collega’s in Oostenrijk houden jullie zeker op de hoogte met foto’s en video’s.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in