Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: skitocht van Flachau naar Zauchensee en terug

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Collega Vera is sinds gisteren in Snow Space Salzburg. Vandaag heeft ze besloten een tripje te maken naar het naastgelegen Zauchensee. Vanuit Flachau kun je op ski’s via Flachauwinkl en Kleinarl – inclusief een kort stukje met de bus – naar Zauchensee. Je bent zo in dit ontzettend leuke skigebied met hooggelegen pistes. Benieuwd naar deze tocht? In dit artikel vind je een paar plaatjes van vandaag.

Een verassende dag!

Na een avondje in de Hofstadl in Flachau stond Vera samen met haar vriendinnen vanochtend al vroeg op de ski’s. Met de huidige omstandigheden is de sneeuw het allerbeste vroeg in de ochtend en daarom moet je het er vroeg meteen van nemen! Vanuit Flachau werd de tocht vandaag ingezet richting Zauchensee. Met de Panoramalink vanuit de kern van Snow Space Salzburg maak je de eerste oversteek naar Flachauwinkl-Kleinarl. Vanaf hier ben je met een paar afdalingen beneden in het dal aan de andere kant van de berg. Met de bus rijd je dan vervolgens onder de snelweg door naar het dalstation van Zauchensee. Binnen mum van tijd sta je in dit skigebied op de hoogste top (2188 meter).

De weersvoorspelling was vandaag wisselvallig, maar volgens Vera viel het alles mee! De zon brak af en toe flink door en hierdoor was het uiteindelijk een hele verrassende skidag. Super leuk om een nieuw deel van deze skiregio te ontdekken!

Fijne pistes in Zauchensee

Hoewel het erg warm is op dit moment in Oostenrijk, vielen de pistes alles mee volgens Vera. Beneden in de skigebieden is het hard werken in de zachtere sneeuw, maar bovenin is het heerlijk! Deze tocht van Flachau naar Zauchensee is onderdeel van de 12 Peaks Trophy tour in Snow Space Salzburg en echt een aanrader. Overal is het vandaag gezellig op de pistes en in de berghutten, wat een fijne week voor een wintersport in maart!

Skitocht 12 Peaks Trophy

De hele skitocht is maar liefst 46 km lang en neemt je mee over 12 toppen, 21 pistes en door 5 verschillende dalen. Daarbij overbrug je wel 10.000 hoogtemeters! Om de skitocht te kunnen voltooien, heb je 30 liften nodig. De 12 Peaks Trophy is voor tempomakers in een dag te skiën en wie liever rustig aan doet, kan de route ook over meerdere dagen verdelen. Starten kan op verschillende locaties, maar in St. Johann/Alpendorf of Zauchensee is dat het handigst. Onderweg ski je op de pistes van Snow Space Salzburg en de Salzburger Sportwelt.

Als je onderweg de skiline.cc app aanzet (Apple of Android) en daarmee de 12 Peaks Trophy skitocht trackt, kun je na afloop ook nog eens een leuke beloning ophalen. Via het Skiline portal is zichtbaar of je de tocht hebt volbracht en hoelang je daar over hebt gedaan. Doe je het in één dag dan krijg je bij de kassa een zwarte trofee, in twee dagen een rode en in meer dan twee dagen een blauwe. Het is een speciale badge (€ 1,50) of een sticker, af te halen bij de kassa’s van de skiliften.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in