Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lindsey Vonn wil wedstrijd voor mannen én vrouwen organiseren

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ze strijd er al jaren voor: meedoen bij de mannen. Al jaren wil Lindsey Vonn een wedstrijd meedoen bij de mannen om te kijken waar ze staat. De FIS staat hier echter niet voor open. Dus, wat doe je dan? Juist, dan ga je zo’n wedstrijd zelf organiseren. Vonn laat weten nu naar die mogelijkheid te kijken.

Lindsey Vonn is de succesvolste skiester aller tijden. De veelvoudig World Cup winnaar heeft bijna alles gewonnen wat er voor haar te winnen valt, maar dat maakt niet dat ze geen doelen meer stelt. Een van die doelen is dat ze het in een officiële wedstrijd wil opnemen tegen de mannen.

Anders dan trainen

In de training neemt Vonn het regelmatig op tegen mannen en soms wint ze dan ook van haar collega’s. Maar de training is slechts training en geen echte wedstrijd, daar komen andere facetten bij kijken als wedstrijdspanning. Daarom wil Vonn graag meedoen met een wedstrijd van de mannen.

Haar wens heeft ze de afgelopen jaren al vaker uitgesproken en ze heeft meermaals verzocht aan de FIS of ze mee mocht doen bij de mannen. Telkens was het antwoord nee. Ook nu lijkt het er nog niet op dat ze haar zin krijgt, ook al doet ze nog hard haar best om het voor elkaar te krijgen.

Lindsey Vonn is op zoek naar een man

‘Battle of the Sexes’

Om haar zin toch te krijgen denkt Vonn nu na over een ‘Battle of the Sexes’, waarbij mannen tegen de vrouwen strijden. Dat is helemaal niet ondenkbaar, want in de tenniswereld gebeurde dat in 1973 ook al. Meer dan 90 miljoen mensen keken toen live naar de wedstrijd tussen de tennisser en tennisster Billie Jean King en Bobby Riggs.

Als zo’n wedstrijd op te zetten is, dan zou Vonn dat het liefst in Lake Louise doen, waar zij al 18 World Cups won. Het parcours zou hier voor mannen en vrouwen gelijk kunnen zijn. Wij wachten af of het haar gaat lukken! We hopen natuurlijk van wel, want dat wordt een spectaculaire strijd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in