Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Liftverbinding tussen Zauchensee en Snow Space Salzburg uitgesteld

© Shuttleberg Flachauwinkl - Kleinarl

Wintersportredacteur

Sinds enkele jaren staat de liftverbinding tussen de twee zijdes in Flachauwinkl op de planning, de Winkl Link zou komen, maar dat is niet meer zeker. Met deze lift zou Snow Space Salzburg nog meer vergroot worden. Maar het bouwproject wordt verschoven omdat er geen overeenstemming kan worden bereikt met de grondeigenaren.

De lift Winkl Link in Flachauwinkl

Op dit moment kun je niet vanuit Zauchensee via Flachauwinkl naar Kleinarl skiën of andersom. De Tauern-autobaan steekt hier een stokje voor. Tot nu toe moest de ongeveer 600 meter afgelegd worden met een bus en om dit op te lossen staat de Winkl Link op de planning.

De Winkl Link zou het stukje bij de pijl moeten overbruggen.

Recente update over de Winkl Link

Maar, er is aangekondigd op de Salzburger Nachrichten dat de bouw vertraging oploopt. Dit komt door een onenigheid met de landeigenaar van de plek waar de lift zou komen, zo meldt Maria Schmid-Harml, de directeur van Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl. De oorspronkelijke variant van de liftverbinding is hierdoor niet mogelijk en om deze reden is er gezocht naar een andere mogelijkheid.

Plan B voor de Winkl Link

Hoewel de benaderde landeigenaar boer Huber zegt dat er geen enkel probleem is en dat hij zeker niet degene is die het project tegenhoudt, is er wel een alternatief plan uitgewerkt. Voor dit plan zou de liftverbinding hoger op de berg komen, bij een bestaand middenstation. De coördinator van het liftbedrijf Zauchensee hoopt dat bij dit plan alles goed gaat en dat de bouw in 2024 kan beginnen.

De directeur van Zachensee, Veronika Scheffer, is nog voorzichtig. Of de bouw echt over twee jaar zal starten wil ze niet zeggen. De gesprekken over plan B staan immers nog maar aan het begin. Of en wanneer de Winkl Link er gaat komen is dus nog niet zeker. Wat vind jij van een verbinding tussen Zauchensee en Snow Space Salzburg?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in