Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Liftpalen AreitXpress in Zell am See worden ingevlogen

Wintersportredacteur

De werkzaamheden van de nieuwe AreitXpress in Zell am See zijn op dit moment in volle gang. In mei publiceerden wij een update waarbij je goed kunt zien dat het dalstation flink aangepakt wordt. Nu heeft het skigebied een video naar buiten gebracht waarbij je ziet dat de liftpalen ingevlogen worden. Een bijzondere taak waar goed teamwork van essentieel belang is. Hoe dit eraan toe gaat?

AreitXpress in Zell am See

De AreitXpress is een populaire lift om het gebied in te komen. Omdat deze lift al tientallen jaren diensten draaide, was het voor het skigebied noodzakelijk om deze te vervangen voor een super de luxe gondellift. Direct na het winterseizoen van 2016-2017 zijn de werkzaamheden van start gegaan, om zodoende in december 2017 de eerste wintersporters naar de top van de berg te kunnen brengen.

Liftpalen AreitXpress worden geplaatst

Je kunt prachtige dal- en bergstations neerzetten, maar zonder liftpalen ben je nergens. Op dit moment vliegt er een HELISWISS International AG helikopter boven de berg om de liftpalen naar de juiste locatie te vliegen. Bij de locatie staan er verschillende medewerkers in de paal om het bovenstel op de juiste plaatstde positioneren. Een ‘klusje’ waar goed teamwork en concentratie erg belangrijk zijn. Om te laten zien hoe dit eraan toe gaat heeft het skigebied een video gemaakt.

Nog een paar maanden te gaan en dan kun je voor het eerst gebruik gaan maken van deze lift. Wij gaan hem uiteraard testen aankomend seizoen en kijken nu al uit naar ons bezoek aan Zell am See – Kaprun.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in