Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lift-update: nieuwe Kieserlbahn in Großarl bijna klaar voor gebruik

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe Kieserlbahn in Großarl. Wat er allemaal vernieuwd is? De Kieserlbahn heeft een update gekregen tot een moderne 10-persoons gondellift en daarnaast is er ook een nieuw panoramarestaurant in Großarl gebouwd. Collega Esther was afgelopen weekend in het skigebied en heeft gekeken bij de vooruitgang.

Vernieuwingen in Großarl

De Kieserlbahn vervangt de oude Hochbrandbahn in het skigebied Großarltal – Dorfgastein. Het dalstation is op dezelfde plek gebleven, het nieuwe middenstation ligt op de plek van het voormalige bergstation van de Hochbrandbahn en bij het middenstation van de Panoramabahn. Komende winter sta je in 15 minuten op de top van de Kieserl (1954 meter) tussen Fulseck en Schuhflicker!

Meer informatie over de vernieuwingen ›

Bijzonder model

Bijzonder aan de lift is dat er aan de buitenkant van de gondeltjes geen bakken voor ski’s komen. Je neemt je ski’s mee naar binnen en plaatst ze daar in een speciale houder in het midden van de gondel, tussen de zitbanken in. Dit is de 3de Doppelmayer gondellift van dit type ter wereld. Doordat ski’s mee de gondel in gaan, hoeft er geen medewerker meer in het dal- en bergstation te staan om te controleren of de ski’s wel goed geplaatst zijn. In het middenstation zit de medewerker die het in- en uitstappen met camera’s in de gaten houdt. Mocht zich daarbij iets voordoen, dan wordt de lift direct stilgezet.

Ook een nieuw restaurant + piste

De lift is niet het enige wat gebouwd is bovenop de berg in Großarl. Er is ook een nieuw restaurant met panoramaterras in het bergstation. Het nieuwe restaurant ‘Wolke 7’ kun je vanaf beide zijden bereiken. Het is een mooi restaurant, waar lichte gerechten worden geserveerd. Er is een kinderopvang waar je je kinderen maximaal 2 uur kunt achterlaten terwijl jij lekker gaat skiën. Ook is er een groot panoramaterras vanaf waar je een groot deel van het skigebied kunt zien. Ook de pistes op dit gedeelte van de berg zijn aangepakt. Er is een helemaal nieuwe rode piste, nummer 11. Hierdoor wordt de route naar Dorfgastein gemakkelijker.

Vanaf 21 december kun je plaatsnemen in de nieuwe lift! Deze week is er alleen nog een technische inspectie. Bezoek jij dit fantastische skigebied komende winter?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in