Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Les 2 Alpes maakt plannen bekend voor verduurzaming skigebied

Zomerskiën Les Deux Alpes op de gletsjer

© Office de Tourisme Les 2 Alpes / Bruno LONGO

Wintersportredacteur

Duurzaamheid, een onderwerp dat steeds belangrijker wordt, ook in skigebieden. Veel gebieden doen tegenwoordig erg hun best om zo duurzaam mogelijk te zijn. Een van de maatregelen die ze hiervoor gebruiken is het invoeren van autovrije dorpscentra. Ook Les 2 Alpes heeft bekendgemaakt dit in de toekomst te willen gaan invoeren. Het is een van de veranderingen die voor de komende vijf jaar op de planning staat.

De duurzaamheidsmaatregelen zijn onderdeel van een project om de gletsjer te beschermen. Behalve een autovrij centrum komen er waarschijnlijk nog meer veranderingen. Welke dat zijn, is nog niet duidelijk.

Autovrij centrum

Les 2 Alpes heeft een nieuwe burgemeester en deze kondigde aan dat er verduurzaamd gaat worden. Een van de maatregelen hiervoor is een autovrij centrum. Het plan is nu om de hoofdstraat in de toekomst autovrij te maken om hiermee de uitstoot van uitlaatgassen zoveel mogelijk te reduceren. De wintersporters die wel met de auto richting Les 2 Alpes komen, kunnen deze kwijt in een van de parkeergarages. Het transport in het dorp zal dan verricht worden door elektrische voertuigen.

Wintersport in Les 2 Alpes

Les 2 Alpes is een prachtig en compact gebied gelegen in Frankrijk, op bijna 1200 km afstand van Utrecht. Het skigebied is ontzettend veelzijdig en groot, het telt namelijk 229 km aan pistes. Hiervan is meer dan de helft blauw, wat beginners de kans geeft om in alle rust het skiën onder de knie te krijgen. Ervaren wintersporters vertrekken vaak liever naar de wat hoger gelegen pistes. Freestylers kunnen iedere zomer en winter genieten van 2 Alpes Freestyle Land, een snowpark van wereldformaat. De gletsjer zorgt voor een hoge sneeuwzekerheid, ’s zomers kunnen wintersporters van juni tot en met augustus genieten van het gletsjerskigebied.

Accommodatietips voor een vakantie in Les 2 Alpes

Ben je nog op zoek naar een fijne accommodatie voor je vakantie in Les 2 Alpes? Bekijk dan eens onderstaande deals van Sportiek Reizen. Klik op de foto voor meer informatie en boeken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in