Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine in Tignes passeert piste

Lawine Tignes 2013Een lawine van 400m lang en 300m breed is bij de Grande Motte Gletsjer naar beneden gekomen en op de piste beland. Het lijkt erop dat de lawine veroorzaakt is door off-piste skiende wintersporters. Het gebeurde tijdens de opening van het seizoen in het skigebied waarbij honderden mensen hun eerste sporen zette in de sneeuw. Ondanks de harde wind waren de condities door de sneeuwval afgelopen weekend ideaal. Het verhaal gaat dat een groep naar boven is geklommen naar de top van de Grande Motte Kabelbaan tot een hoogte van 3.600m. Bovenaan trapte de off-piste skiers de lawine los die vervolgens naar beneden kwam en een piste passeerde. 

Lawines van dit formaat zijn niet gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Door de enorme sneeuwstorm in de Alpen en de onstabiele hellingen lagen lawines op de loer. De sneeuw had tenslotte niks om aan vast te houden.

Momenteel is het onderzoek gaande naar de waaghalzen die met hun avontuur zichzelf en andere in gevaar hebben gebracht. Vier personen zouden zijn uitgegraven, maar de details zijn wat vaag. Na een aantal spannende uren werd het nieuws vrijgegeven dat er niemand werd vermist.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in