Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine door Italiaans dorp

Wintersportredacteur

Het is momenteel een gekkenhuis in de Alpen. De flinke sneeuwhoeveelheden zorgen op veel plaatsen voor chaos. Ook in Val Martello in Noord-Italië. Vanochtend trof een lawine het dorp.

Lawine in Val Martello

Op veel plaatsen in Zuid-Tirol is lawinegevaar 4 afgegeven. Dat betekent dat lawines spontaan af kunnen gaan en dat je rekening moet houden met grote lawines. In het Italiaanse Val Martello was dat vanochtend het geval. Boven het dorp ging rond 8.30 uur een lawine af en die trof vervolgens een woonwijk. De lawine denderde tussen twee huizen door en duwde onder andere grote keien, takken en boomstammen het dorp in.

Ook de weg naar het dal is afgesloten, omdat daar iets later ook een lawine overheen ging. Sommige mensen worden geëvacueerd.

Geen betrokkenen

Op dit moment zijn er nog geen meldingen van gewonden of betrokken personen. Wel heeft de lawine flink wat schade aangericht, zoals je op onderstaande beelden kunt zien.

Nog steeds veel sneeuw

Het is een flinke sneeuwchaos in Noord-Italië. In de provincie Bolzano, waar de lawine is afgegaan, zitten momenteel meer dan 6000 huishoudens zonder elektriciteit. Door het slechte weer worden helikopters belemmerd bij reddingsacties.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in