Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Langste skiseizoen ooit in Cervino Ski Paradise

© Cervino Ski Paradise / Pentaphoto

Wintersportredacteur

Afgelopen zomer besloot men dat het skiseizoen in het Italiaanse Breuil-Cervinia gekoppeld werd aan het bekende Zwitserse Zermatt. Deze twee wintersportdorpen samen vormen één skigebied, maar voeren een eigen beleid. De beslissing van afgelopen zomer heeft goed uitgepakt voor de Italiaanse kant van het skigebied, met als resultaat het langste skiseizoen ooit. Afgelopen zondag sloten de pistes voor seizoen 2023/2024.

Een ultra lang skiseizoen

Op 14 oktober openden de pistes in het Italiaanse Breuil-Cervinia (Cervino Ski Paradise) en afgelopen zondag 9 juni werd het skiseizoen beeïndigd. Dit is een uitzonderlijk lange periode, zo lang is het skigebied nog nooit open geweest. Met een investering van ruim 25 miljoen euro sinds 2015 zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in het skigebied. Dankzij de nieuwe skilift Matterhorn Glacier Ride II is het Valle d’Aosta nog beter verbonden met de hooggelegen Zwitserse kant van het skigebied. Naast nieuwe liften zijn ook de kunstsneeuw faciliteiten gemoderniseerd. Hierdoor is een lang skiseizoen mogelijk.

Afgelopen weekend in Breuil-Cervinia

Afgelopen weekend konden de wintersporters van de laatste kilometers sneeuw gebruikmaken aan de Italiaanse kant van het skigebied. Boven Breuil-Cervinia waren er nog 7 pistes geopend. Om ze te bereiken waren de liften Plan Maisson, Plateau Rossa, de faciliteiten van de Alpine Crossing, de skilift Laghi Cime B en de stoeltjeslift Bontadini geopend. Vanaf nu zijn de pistes dus gesloten, maar de liften blijven in bedrijf. Voor de zomergasten en wintersporters die via Italië naar het Zwitserse zomerskigebied willen!

In Zermatt kun je nog skiën

Waar de skipistes in het Italiaanse deel nu gesloten zijn, geldt dat niet voor de pistes boven Zermatt (Matterhorn Glacier Paradise). Vanuit de Zwitserse en Italiaanse wintersportoorden kun je nog steeds de gletsjer op om te skiën. Vandaag kun je hier gebruikmaken van 17 kilometer aan pistes. Het Matterhorn Glacier Paradise is, als alle omstandigheden meezitten, 365 dagen per jaar geopend. Dit geldt voor nog één andere bestemming in de Alpen, namelijk de Oostenrijkse Hintertuxer Gletscher.

Zomerskiën in de Alpen

Benieuwd hoe het is om in juni te skiën in een van deze twee skigebieden in de Alpen?

Lees ook:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in