Nieuwsalert per mail ontvangen

Laatste aflevering winterseizoen 24 UUR IN Morzine online

Wintersportredacteur

Ben jij bekend met Morzine in Frankrijk? Het skidorp dat onderdeel is van Portes du Soleil en hiermee deel uitmaakt van één van de grootste skigebieden van de wereld? Frank was hier met het 24 UUR IN team op bezoek en heeft het skigebied verkend. Samen met skileraar Manu gaat hij door het skigebied en leert de lokale gerechten en mooie pistes kennen. Ook gaat hij met paarden de pistes op en eet hij drie keer per dag een gerecht met de wereldberoemde kaas. Benieuwd naar de nieuwe aflevering? Bekijk nu 24 UUR IN Morzine!

24 uur in Morzine

Bekijk hieronder de 17 minuten lange aflevering en zie wat er allemaal te doen is in het skigebied.

Het dorp Morzine

Het dorp Morzine is eigenlijk het centrum van Portes du Soleil. Het dorp wordt omringd door acht Franse en vier Zwitserse skigebieden, waardoor je in zowel Frankrijk als Zwitserland kunt skiën. Het dorp is vrij groot en heeft circa 2.800 inwoners. In het hoofdseizoen wordt het dorp Morzine per week bezocht door circa 35.000 toeristen. Het is dan ook een skigebied van wereldformaat.

Morzine in het kort

Wij zijn twee keer op bezoek geweest in Morzine voor opnames. Tijdens de eerste paar dagen sneeuwde het intensief en was het nauwelijks mogelijk om opnames te maken. De korte promo video die wij daar gemaakt hadden was dan ook zeer sneeuwrijk. Bekijk hem hieronder:

Later in het seizoen kwamen wij terug. Toen zag Morzine er een stuk minder wit uit, maar de pistes waren nog in geweldige staat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in