Nieuwsalert per mail ontvangen

Koud weekend: verse sneeuw op de bergtoppen

Wintersportredacteur

Het is niet echt lekker weer geweest de afgelopen dagen. Regen, bewolking en lage temperaturen. Niet alleen bij ons, maar ook in de Alpen. Het is vooral het afgelopen weekend flink koud geweest. Dat zorgde niet alleen voor kippenvel in de dalen, maar ook voor een laagje verse sneeuw op een aantal bergtoppen.

Koud weekend

De temperaturen liggen op dit moment behoorlijk laag in de Alpen. Het is hartje zomer, maar daar is weinig van de merken. In een groot deel van de Alpen is het bewolkt en ook valt er zo nu en dan regen. Op sommige plaatsen is het dit weekend zo koud geweest, dat er bovenop de berg verse sneeuw gevallen is. Zomer of winter, ons wintersporthart gaat daar altijd behoorlijk snel van kloppen!

Meerdere skigebieden deelden dit weekend foto-updates van de vers gevallen sneeuw. Zo ook de Stubaier Gletscher. In onderstaande Instagram-update kun je de indrukwekkende hoeveelheden bekijken!

Vandaag nog sneeuw

Vandaag kan het op een aantal plaatsen nog sneeuwen hoog in de bergen. Zo wordt in Saas-Fee maar liefst 27 cm sneeuw verwacht, in Zermatt 22 cm en in Breuil – Cervinia 14 cm. Na vandaag wordt het weerbeeld langzaam weer zomers. De temperatuur schiet in de dalen richting de 22 graden en naarmate het weekend dichterbij komt, gaat deze nog iets verder omhoog. 

 

Webcambeelden

De sneeuw is alleen hoog in de bergen gevallen, want de sneeuwvalgrens ligt zo rond de 2600 – 2700 meter. In de dalen is het groener dan groen. Benieuwd naar de beelden? Bekijk ze hieronder!

Verse sneeuw in juli in Breuil Cervinia

Breuil Cervinia

Verse sneeuw in Zermatt

Zermatt

Verse sneeuw in juli in Saas-Fee

Saas-Fee

Een vers laagje sneeuw op de Zugspitze in juli

Zugspitze

verse sneeuw juli St. Moritz

St. Moritz

Verse sneeuw in St. Moritz

St. Moritz

Sneeuw in juli in Saas-Fee

Saas-Fee

Sneeuw op de berg in Sunny Valley (Santa Caterina Valfurva)

Sunny Valley (Santa Caterina Valfurva)

Skiën in de zomer

Begint het bij jou weer helemaal te kriebelen na het zien van deze beelden? Er zijn een aantal skigebieden waar je deze zomer kunt skiën. Deze vind je in onderstaand artikel. Ga jij nog een paar dagen die kant op?

Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in