Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Neerslagrecords in Oostenrijk voor november

Afgelopen weken kregen we met de ene na de andere sneeuwdump te maken. Dit heeft er voor gezorgd dat er verschillende neerslagrecords in Oostenrijk zijn gevestigd. Nog nooit is er in sommige plaatsen zoveel neerslag gemeten in de maand november. Aankomende dagen neemt de hoeveelheid neerslag waarschijnlijk af. Maar het is natuurlijk eerst zien, en dan geloven!

Regenrecord in Osttirol

We zijn nog maar net over de helft van de maand november en er worden nu al neerslagrecords gevestigd in verschillende gebieden in Oostenrijk. Zo zijn in Tirol, Karinthië en Salzburg de neerslagrecords al verbroken. Sinds het begin van de maand is er in Lienz al meer dan 406 liter per m2 naar beneden komen vallen. Hiermee is het vorige record van 331 liter m2 in november dik verbroken. Ook bij wintersportdorp Virgen ging deze maand de boeken in als de natste maand ooit gemeten. In het dorp Sillian zou dit vandaag ook zo maar het geval kunnen zijn.

Rustigere periode in zicht

Het lagedrukgebied dat vanuit Italië over Oostenrijk trok, heeft de afgelopen dagen voor veel overlast gezorgd in bepaalde gebieden. Vanaf vandaag zal er weer een nieuw lagedrukgebied vanuit Italië over Oostenrijk trekken. Hierbij wordt er opnieuw regen en sneeuw verwacht. Meteoroloog Manfred Spatzierer voorspelt dat deze hoeveelheid beperkt is tot 25 – 50 liter per m2.

Lees ook: gevolgen van de sneeuwchaos: een overzicht

Stijgende sneeuwgrens

De sneeuwgrens zal de komende dagen stijgen naar 1400 meter. Het gevaar voor de dorpen is nog niet geweken. Er wordt nog altijd gewaarschuwd voor modderstromen. In de hooggelegen gebieden is er een grote kans op sneeuwlawines.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in