Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Komende winter een nieuwe lift in Le Grand Domaine: Planchamp

© Valmorel Tourisme

Wintersportredacteur

In het Franse Valmorel in skigebied Le Grand Domaine wordt deze zomer gebouwd aan de nieuwe lift Planchamp. Er is veel geld geïnvesteerd in het moderniseren van het skigebied. De nieuwe lift is onderdeel van een groot vernieuwingsplan. De afgelopen 7 jaar is er meer dan 40 miljoen euro geïnvesteerd. Dit is wat we je kunnen vertellen over de nieuwe lift Planchamp in Valmorel.

Nieuwe lift Planchamp in Valmorel

Vanaf december 2023 kun je al gebruikmaken van de gloednieuwe lift Planchamp in het skigebied van Valmorel. De nieuwe gondel vervangt de oude groene stoeltjeslift Altispace uit 1997 en krijgt meteen een hele nieuwe naam. Voortaan stap je niet meer in een 4-persoons stoeltjeslift, maar in een moderne 10-persoons gondel. Bovendien is de lift straks zowel in de zomer als in de winter in bedrijf. Groot voordeel voor families die in de winter naar ‘Village Pirates’ willen: toegang tot de nieuwe lift wordt een stuk gemakkelijker.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

De Planchamp is straks 50% sneller dan z’n voorganger en ook zijn er straks hopelijk geen wachttijden meer in het centrum van Valmorel. Skiërs staan straks met de nieuwe gondellift in een mum van tijd in het hart van Le Grand Domaine!

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 1350 meter
  • Hoogte bergstation: 1920 meter
  • Lengte traject: 1820 meter
  • Hoogteverschil: 572 meter
  • Snelheid: 7 meter per seconde
  • Duur rit: 4:40 minuten
  • Capaciteit: 3650 personen per uur

Made in France

De nieuwe lift Planchamp in Valmorel is een innovatieve installatie die volledig in Frankrijk gemaakt is. Het systeem is daarnaast innovatief qua energiebesparing. De warme lucht die door de lift geproduceerd wordt, kan namelijk gebruikt worden om de kamers in de liftstations te verwarmen. Ook zijn de liftgebouwen van de nieuwe lift veel beter geïntegreerd in het landschap. Het tussenstation van de oude stoeltjeslift verdwijnt en de nieuwe gondel krijgt alleen een dal- en bergstation. Op het traject komen slechts 13 liftsteunen in plaats van de huidige 18. Het bergstation wordt deels ingegraven en er komt ook een gloednieuwe garage en plek voor de liftmedewerkers.

Deze groene bakjes zie je in de toekomst niet meer in het skigebied:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in