Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcam Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn gesloten vanwege storm en lawinegevaar

Wintersportredacteur

Na dagen met veel sneeuw is het vandaag strakblauw op de Kitzsteinhorn. Als je de webcams bekijkt zou je denken dat het een prachtige dag is om te skiën. Toch is het skigebied gesloten.

Het is voor velen een enorme opluchting dat het weer even is gestopt met sneeuwen. Het verkeer was een chaos gisteren en huishoudens zaten zelfs vanochtend nog zonder stroom door de gevolgen van de grote hoeveelheden sneeuw. Vandaag schijnt het zonnetje, maar om nou te zeggen dat het topweer is… Het waait namelijk nogal.

Veel wind

Ons team was vandaag bij de opening van het skigebied in Obergurgl en ook daar stond heel veel wind. De beelden vanuit het Ötztal (Tirol) zagen er echter heerlijk uit en er kon gewoon geskied worden. In het Salzburgerland is een windwaarschuwing van kracht vanwege de harde wind. Daar heeft ook de Kitzsteinhorn last van. Vandaag waait het al goed, maar ook morgen worden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur verwacht. Windkracht 10/11 wordt zelfs aangegeven.

Skigebied dicht

De Kitzsteinhorn heeft vanwege de storm en het lawinegevaar besloten om het skigebied vandaag in ieder geval dicht te houden. De webcams zien er dan ook treurig uit. Geen skiër te bekennen op de pistes en onder de felle zon lijken de pistes heerlijk… Hopelijk kan er de komende dagen wel weer geskied worden, maar het vooruitzicht voor morgen ziet er helaas nog niet goed uit.

Voor niet-skiërs zijn de liften naar de top wel open trouwens. Dan kun je de Gipfelwelt 3000 bereiken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in