Nieuwsalert per mail ontvangen

Kaunertaler gletsjer, hoog(s)tepunt van de week!

Een skitocht op de jongste gletsjer van Tirol? Dan is het bezoeken van de Kaunertaler gletsjer een echte aanrader. Bijna het hele jaar genieten van sneeuw en pistes varierend voor elk publiek. Het klinkt als de ideale wintersportvakantie. De jongste gletsjer van Tirol kan natuurlijk niet ontbreken in een skisafari rondom het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Sinds 1980 doet men aan wintersporten op de Kaunertaler gletscher en het is hier nog altijd overweldigend rustig. Via een spectaculaire gletsjerweg  langs de Gepatsch Stausee bereik je de Kaunertaler gletsjer. Gelegen op een hoogte van 2150 – 3200 meter tussen hoge bergpieken, is het skigebied een echte ‘secret spot’ voor freeriders. Het biedt lange afdalingen met ongelofelijk veel poederplezier. Met het ‘check your line’ concept kan iedereen zelf controleren of ze klaar zijn voor de eindeloze poederavonturen. Er is ook een nieuw project in ontwikkeling waarmee dit gebied zich wil gaan onderscheiden, een lift naar de Weißseespitze op maar liefst  3518 meter hoogte!

 

De Kaunertaler gletsjer maakt onderdeel van de Dreiländer Super Skisafari, een week lang skiën in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Tijdens deze week is de Kaunertaler gletsjer uitgeroepen tot meest favoriete skigebied! De rust, piste- en sneeuwkwaliteit en prachtige vergezichten zijn als belangrijkste factoren naar voren gekomen. Het is er geweldig om je carve-techniek te oefenen en te verbeteren op de variërende en speelse pistes. Vanaf het hoogste punt in dit skigebied bevind je je ook op de grens met Italië en kijk je uit naar de Reschensee en het skigebied van Bel Piano, een geweldig uitzicht.

De Kaunertaler gletsjer heeft diverse freestyle events die vroeg in het seizoen of helemaal op het einde van het winterseizoen zijn. In april staan de Spring Classics 2014 weer op het programma, een XL-freestyle event voor skiërs en snowboarders, BBQ’s, test-center, fotoshoots, best-trick-competition en nog veel meer!

Alle voordelen van de Kaunertaler Gletscher in één oogopslag:

 • sneeuwgarantie van oktober tot juni
 • skiplezier op brede en speelse gletsjerpistes
 • geen wachtrijen bij de liften
 • beste setup in de Alpen in de herfst en in het voorjaar voor snowboarders en freeskiërs
 • vertrekpunt voor populaire skitochten zoals de Glockturm of de Weißseespitze
 • kinderen t/m 10 jaar in gezelschap van een ouder worden gratis vervoerd
 • vanaf de 6-daagse skipas zijn de kabelbanen Pitztaler Gletsjer en Rifflsee in de skipas inbegrepen
 • senioren vanaf 80 jaar reizen gratis
 • gletsjerweg tol is inbegrepen in de skipas
 • gebruik van de natuurrodelbaan in Fendels is inbegrepen in de skipas
 • schaalprijzen – bij de dagliftkaart worden de prijzen per uur goedkoper!

Wil je meer weten over de Kaunertaler gletsjer? Stel me dan gerust een vraag!

Sportieve groeten,

Niek aus Tirol

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in