Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kaunertal opent steilste piste van Oostenrijk

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de durfals die onderweg zijn naar het Kaunertal: vandaag opent op de Kaunertaler Gletscher de steilste piste van Oostenrijk! De ‘Black Ibex’ piste heeft een helling van 41,3 graden, een hellingshoek van 87,85 procent. Volgens de laatste metingen steiler dan de Streif.

Bloedstollende piste

Alleen al het denken aan deze heftige piste doet het bloed in je aderen stollen, beweren de Gletscherbahnen van de Kaunertaler Gletscher. Het zou nu namelijk de steilste piste van Oostenrijk moeten zijn. Al jaren is er strijd tussen de skigebieden welke de steilste piste heeft. Ook de indrukwekkende namen van de pistes dragen bij aan de spanning op het strijdtoneel. Denk aan de Harakiri in Mayrhofen, de Lange Zug in Lech en de Black Scorpion in Silvretta Montafon.

Lees ook: opening nieuwe Falginjochbahn op de Kaunertaler Gletscher.

De laatste meetingen

De Black Ibex verslaat zelfs de Streif. “Wij hebben onze metingen gedaan”, zegt Daniel Frizzi, woordvoerder van de Gletscherbahnen. De Streif heeft een hellingsgraad van 85% en met 87,5% staat de Black Ibex bovenaan. Het duurde even voordat de piste geopend kon worden, doordat de piste veel sneeuw nodig heeft. De omstandigheden op het moment zijn ideaal, waardoor de piste eindelijk open kan. De Black Ibex is in totaal 3 kilometer lang en overbrugt 363 hoogtemeters. Het steilste stuk is zo’n 500 meter lang.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in