Nieuwsalert per mail ontvangen

© Hakuba Mountain Beach

Japans skigebied tovert gondels om tot sauna’s

Wintersportredacteur

In Azië kan alles, dat blijkt maar weer. Het skiseizoen in het Japanse skigebied Hakuba Happo-One is al een tijdje voorbij, maar dat betekent niet dat hier in de zomer niks te doen is. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan Hakuba Mountain Beach. Een groot terras, op 1.400 meter hoogte, waar je op en top kunt relaxen. Het hoogtepunt? Gondels die zijn omgetoverd tot sauna.

Hakuba Mountain Beach

Hakuba Happo-One is een bekend skigebied in Japan. Ook daar is het nu hartje zomer en daarom is het skigebied druk bezig met de bouw van het Hakuba Mountain Beach. Vanaf 26 juli kun je hier op 1.400 meter hoogte op en top relaxen. Er wordt een groot terras aangelegd met ligstoelen, hangmatten en zitjes, stuk voor stuk met een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld. Eén van de hoogtepunten zijn de sauna’s die zich bevinden in echte gondels. Ook zijn er een aantal jacuzzi’s waar je even lekker in kunt bubbelen.

Tot eind oktober kun je een bezoek brengen aan Hakuba Mountain Beach. Goed nieuws is wel dat de gondelsauna’s ook in de winter blijven bestaan.

Hakuba Mountain Beach in Japan

© Hakuba Mountain Beach

Ligbedden, jacuzzi en sauna bij Hakuba Mountain Beach

© Hakuba Mountain Beach

Het terras van Hakuba Mountain Beach

© Hakuba Mountain Beach

Ook interessant: redenen waarom skigebieden in de zomer ook leuk zijn

Op het menu

Japan zou Japan niet zijn als ook eten een grote rol speelt. Op het menu staat onder andere shaved ice (uit de beste winkel van Taiwan) en de visgerechten van het bekende Xiringuito Escriba restaurant uit Barcelona.

 

Wintersport in Hakuba Happo-One

Skigebied Hakuba Happo-One ligt in Nagano en staat onder andere bekend van de Olympische Winterspelen van 1998. Per skiseizoen valt er ruim 11 meter sneeuw. Je hebt hier toegang tot iets meer dan 50 km aan pistes. Deze bevinden zich tussen de 760 en 1831 meter hoogte. Het skiseizoen van Hakuba duurt van eind november tot begin mei. Je moet er natuurlijk even voor reizen en het kost meer dan je vakantie naar de Alpen, maar dan geniet je wel van perfecte poeder, een schitterend landschap en overheerlijk Japans eten. Bucketlistbestemming?

Lees ook: exotische wintersportbestemmingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in