Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Ischgl opent niet met kerst: uitstel seizoensstart tot half januari

Wintersportredacteur

In Ischgl kan deze kerstvakantie niet worden geskied. Alhoewel het skigebied mag openen, kondigde het gisteravond aan de seizoensstart uit te stellen. Pas vanaf half januari kan er worden geskied in het skigebied.

Vanwege de derde lockdown, die tot minimaal 18 januari duurt, is wintersport in Oostenrijk op met kerst slechts beperkt mogelijk. De skiliften mogen vanaf 24 december geopend worden, maar er gelden strenge regels. Hotels en restaurants zijn ook nog dicht tot na de lockdown en voor toeristen uit het buitenland geldt een strenge quarantaineplicht, wat buitenlands toerisme erg lastig maakt. In Ischgl werd besloten om de liften voorlopig nog niet te openen.

Alles is anders

Het nieuws van het uitstel bracht Ischgl gisteravond via social media naar buiten. “In dit jaar is alles anders – dat is niets nieuws. Toch is het elke keer opnieuw treurig als de hoop op een beetje normaliteit weggaat. Toch moeten we jullie helaas de volgende nieuwe update over de start van het skiseizoen mededelen: vanwege de laatste ontwikkelingen rondom de derde ‘lockdown’ en de verschillende juridische situaties in Oostenrijk en Zwitserland, moeten we de start van het winterseizoen met pijn in ons hart naar de tweede helft van januari verplaatsen.”

6 redenen voor verschuiving

In het bericht op social media noemt Ischgl 6 redenen voor de verplaatsing van de seizoensstart:

  1. De gezondheid van de gasten, medewerkers en inwoners heeft voor ons de hoogste prioriteit.
  2. Niet minder dan 11 liften eindigen direct aan de staatsgrens in het gemeenschappelijke skigebied met Zwitserland, waar andere regels gelden als hier en we willen geen mazen in de wet toelaten.
  3. Volgens de geldende landspecifieke regels zou grensverkeer voor de uit Samnaun komende skiër mogelijk zijn. Skiërs die van Ischgl naar Samnaun reizen en weer terug naar Oostenrijk komen, zouden in quarantaine moeten.
  4. Er gelden in beide landen verschillende capaciteitsbeperkingen bij de liften.
  5. De eisen voor mondkapjes zijn aan beide kanten van de grenzen anders.
  6. In Zwitserland is afhaal bij de restaurants mogelijk, in Oostenrijk niet.

Skiën in het Paznaun wel mogelijk

Voor de locals is skiën in het Paznaun, het dal waarin Ischgl ligt, wel mogelijk. De skidorpen Kappl en See openen de liften en skigebieden namelijk wel. Dat verzacht de pijn bij de inwoners hopelijk. De condities in de regio zien er heerlijk uit. Eerder deze week kregen we nog prachtige beelden uit Ischgl. We hopen er snel weer veilig op de latten te kunnen staan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in