Nieuwsalert per mail ontvangen

Is het einde van het seizoen in zicht?

Ondanks dat het laat in het seizoen is, gaan er nog steeds veel wintersportliefhebbers richting de sneeuw. Geen gek idee, want in veel skigebieden heeft het tot vorige week nog flink gesneeuwd. We hebben het dan niet over 1 tot 5 centimeter, maar over 20 centimter verse sneeuw. Is niet heel bijzonder, want in de voorgaande jaren heeft ‘koning winter’ wel vaker zo laat nog van zich laten horen. Toch moet er langzamerhand afscheid genomen gaan worden van de sneeuw. Naar verwachting zal er komend weekend neerslag gaan vallen in vloeibare vorm. En als er iets is waar sneeuw slecht tegen kan, dan is het wel regen.

Langzamerhand zien we de sneeuwgrens stijgen van circa 2.000 meter naar 2.500 meter. Veel skigebieden leggen hun hoop voor de laatste weken op de voorraad sneeuw die de afgelopen maanden is gevallen. Gelukkig hebben we qua sneeuw een super seizoen gehad en kunnen de pistes wel wat hebben.

Als we kijken naar de temperatuurverandering de komende maand, dan zie je dat de temperatuur in de Alpen flink omhoog schiet. In de nacht kan het nog licht vriezen, maar overdag neemt de warme temperatuur de overhand en moet de sneeuw zijn meerdere erkennen aan de neerslag.

Zo lang we nog kunnen genieten van de sneeuw moeten we dat doen, maar langzamerhand moeten we afscheid gaan nemen van de sneeuw en uit gaan kijken naar volgend seizoen. Voor veel skischolen in Oostenrijk is deze week de laatste week van het seizoen waar intensief skiles gegeven wordt. Gebieden zoals Val Thorens en Tignes zullen de komende weken nog druk bezocht worden. Door de hoogte van deze skigebieden ligt de temperatuur ‘s nachts rond de -5 graden en overdag kan er genoten worden van een zonnetje met een temperatuur rond de 6 graden boven nul.

Ben je nog van plan om er een weekje tussen uit te glippen en te genieten van de prachtige witte bergen? Leg je focus dan op Frankrijk en bekijk wat de mogelijkheden daar zijn. De kwaliteit van de sneeuw is beter en de weersverwachtingen zijn daar beter

Geniet nog even van de sneeuw voor dat het te laat is!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in