Nieuwsalert per mail ontvangen

In Westendorf dragen skiklasjes hesjes met magneten

Wintersportredacteur

Kinderen en skiliften. Het is en blijft altijd spannend als je een klein kind naar voren geleund ziet zitten in een stoeltjeslift. Kinderen zoeken nou eenmaal houvast met hun voeten, waardoor zij ver naar voren gaan zitten. In het bekende skigebied Westendorf hebben ze daar iets op bedacht. Hier dragen de kinderen die in een skiklasje zitten namelijk een hesje waar een groot magneet aan bevestigd is. Hierdoor worden de kinderen tegen de leuning aangedrukt, waardoor zij niet meer naar voren kunnen leunen. Hoe dit werkt? Wij zochten het uit!

Kinderen zoeken altijd met hun voeten houvast op de voetensteuntjes. Dit halen kinderen bij lange na niet, waardoor zij voorover blijven zitten in de lift. Dit zorgt voor spannende momenten, want het zal je toch gebeuren. Je zit rustig in de skilift en ineens zie je dat het kindje rechts in de lift onder de beugel door glijdt. Een scenario wat wij nooit willen meemaken en wat ook voor skigebiedmedewerkers een drama zou zijn.

Automatisch systeem

Aan het begin van de lift worden de kinderen door een medewerker van het skigebied geholpen in de lift. Het magnetische systeem is vanaf het begin in werking, waardoor bij he dalen van de beugel de kinderen direct aan de leuning bevestigd zitten. Aan het einde van het de lift verdwijnt de magnetische werking, waardoor de kinderen zonder problemen uit kunnen stappen.

De uitleg in een video

Wil je weten hoe het systeem precies werkt? Frank was met zijn team voor 24 UUR IN onderweg in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en bezocht ook deze skilift. Misschien is het ook wel handig om zo een hesje voor volwassenen in te voeren?:)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in