Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In goede conditie op wintersport

Wintersportredacteur

De voorjaarsvakantie zit er weer aan te komen dus de mensen beginnen zich weer mentaal voor te bereiden op de wintersportvakantie. Naast de gedachten van heerlijke pistes en strak blauwe lucht komt er naast dit genieten ook nog iets anders kijken. Veel mensen hebben de december maand heerlijk lopen eten en hebben niet gelet op de kilo’s. Heel belangrijk voor de wintersport is dat je fysiek goed voorbereid bent. Elk jaar weer raken er wintersporters na twee dagen skiën al gebleseerd als gevolg van een slechte fysieke voorbereiding. De conditie van de mens bepaalt het plezier tijdens het skiën. Na elke bocht vermoeid zijn is namelijk écht geen pretje.

Tijdens het skiën ben je constant in beweging. Het instituut voor sportwetenschappen heeft afgelopen jaar onderzocht hoeveel kilo calorieën je verbruikt op een dag skiën. Uit dit onderzoek is gebleken dat een mens per uur wintersporten 450 kilo calorieën verbrandt. Hier uit blijkt dat een mens gewoon in goede conditie moet zijn wil hij/zij een hele week kunnen skiën.

We zitten momenteel drie weken voor de voorjaarsvakantie wat betekent dat er nog genoeg tijd is om te trainen. In drie weken tijd kun je genoeg conditie opbouwen om een week onverstoord te kunnen skiën.
Tijdens het skiën komt er veel kracht te staan op de beenspieren. Dit zorgt er voor dat ongetrainde mensen snel verzuurde benen krijgen.

Voorbeelden om je beenspieren te trainen:

  • Fietsen
  • Fitnessen
  • Indoorskiën
  • Hardlopen

Tegenwoordig is het indoorskiën een gigantische hype. In mijn ogen is dit ook de beste manier om je fysiek voor te bereiden op de wintersportvakantie. Je bent tenslotte bezig met de sport waar je uiteindelijk voor aan het trainen bent. Dit is de grootste motivatie om je ook daadwerkelijk er toe te zetten om te gaan sporten.

Kortom: Laat je goed informeren bij sportscholen hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden voor de wintersportvakantie.

Doe aan beweging voor dat je op vakantie gaat, want dan houdt u de jongere generatie makkelijk bij…….!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in