Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In de schijnwerpers: alles over de drie skigebieden van Andorra

© Visit Andorra @ andorraworld

Wintersportredacteur

Op zoek naar een unieke wintersportbestemming? Kies dan voor een wintersport in Andorra! Dit kleine landje biedt meer dan 300 kilometer aan pistes, drie skigebieden en veel mogelijkheden qua alternatieve wintersportactiviteiten. De skigebieden Ordino Arcalís, Pal Arinsal en Grandvalira behoren tot Grandvalira Resorts Andorra. Alles wat je wilt weten over deze drie skigebieden, lees je in dit blog!

Wintersport in Andorra

Een wintersportland dat bij veel Nederlanders nog niet bekend is, is Andorra. Heb jij al eens overwogen om in een van de drie skigebieden een wintersport te plannen? De skigebieden in Andorra zijn gebundeld onder de naam Grandvalira Resorts Andorra. De meer dan 300 kilometer aan pistes zijn verdeeld over Ordino Arcalís, Pal Arinsal en Grandvalira. Het laatste gebied van deze drie is de grootste met meer dan 200 kilometer aan afdalingen. In Pal Arinsal kun je skiën op zo’n 63 kilometer en in Ordino Arcalís ligt er nog eens ruim 30 kilometer voor je klaar. Maak kennis met de skigebieden in Andorra:

Grandvalira: het grootste skigebied

Grandvalira is het grootste skigebied van Zuid-Europa en de Pyreneeën. Met meer dan 200 kilometer aan pistes behoort het zelfs tot de meest uitgebreide skibestemmingen in Europa. Het hele skigebied is verdeeld in zeven sectors: Canillo, Soldeu, Pas de la Casa, Encamp, El Tarter, Peretol en Grau Roig. Met meer dan 140 pistes in het hart van de Pyreneeën is dit zeker een bestemming voor op je lijstje. Het skigebied is erg divers met 24 groene -, 54 blauwe -, 44 rode – en 18 zwarte pistes. Ook zijn er freeride zones en kinderpistes in Grandvalira. Voor elke wintersporter is er wel een favoriete piste te vinden. Vanaf 1 december start het skiseizoen in het grootste skigebied van Andorra.

Meer informatie

Pal Arinsal: 63 kilometer aan pistes

Pal Arinsal is met 63 kilometer aan pistes het een na grootste skigebied in Andorra. Deze skibestemming bestaat uit twee delen: Pal en Arinsal. Beide sectoren zijn perfect voor gezinnen en beginners. Zo zijn er in Arinsal bijvoorbeeld internationale skischolen waar je les kunt nemen. Zodra je genoeg ervaring op deze pistes hebt opgedaan, kun je met de verbindingslift de oversteek naar Pal maken. Hier zijn nog eens tal van veelzijdige pistes om te ontdekken. Alle pistes van Pal Arinsal liggen tussen de 1500 en 2560 meter hoogte. Op dit moment zijn er 7 groene -, 18 blauwe – , 17 rode -, 5 zwarte – en 5 slalom pistes in het hele skigebied.

Meer informatie

Ordino Arcalís: klein en erg fijn

Het meest noordelijke skigebied is Ordino Arcalís. Hier vind je nog eens ruim 30 kilometer aan pistes. Door de ligging valt er hier jaarlijks veel sneeuw en daarom wordt Ordino Arcalís ook wel het freeride-paradijs genoemd. Jaarlijks worden er internationale off-piste wedstrijden gehouden in deze bestemming. Of je beginner bent of gevorderd, de verschillende secties in dit skigebied zorgen voor een veelzijdig aanbod. Het gedeelte La Coma is vooral voor beginners en Les Portelles is bijvoorbeeld voor de gemiddelde skiërs. Ordino Arcalís ligt ook nog eens vlakbij Pal Arinsal, je kunt het aantal pistekilometers dus gemakkelijk vermenigvuldigen.

Meer informatie

event_note

Events agenda:

ISMF Ski Mountaineering World Cup: 20 en 21 januari 2024
Freeride World Tour: 1 tot 6 februari 2024
FIS Women’s Alpine Ski World Cup: 10 en 11 februari 2024
Andorra Skimo: 17 en 18 februari 2024
World Cup finals Speed Skiing: 12 tot 14 maart 2024

Unieke activiteiten in Andorra

Naast skiën/snowboarden kun je nog veel meer op en om de pistes in Andorra. Wat allemaal? Ontdek de verschillende activiteiten:

Andorra by night

Ook in de avond kun je nog allerlei avonturen beleven in Andorra. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mogelijkheden voor bijzondere diners met maanlicht. Neem eens een kijkje bij: l’Ovella Negra, Borda de la Coma, Borda Sorteny of de Vodka bar in Grandvalira. Daarnaast kun je ook nog afdalen nadat de zon is ondergegaan. In Grandvalira is de La Solana piste verlicht en geopend in de avonduurtjes. Wil je verblijven op een bijzondere plek? Verblijven kun je in Andorra onder andere in houten chalets, traditionele bordas, panoramische domes of in een boomhut. Voor de après-ski kun je terecht bij L’Abarset in Grandvalira. Dit is een unieke plek waar je lekker kunt tafelen, een drankje kunt doen en waar verschillende artiesten optreden in de avond.

Lees meer over de mogelijkheden van dineren bij maanlicht ›
Meer informatie over het avondskien ›
Meer weten over de overnachtingsopties? Lees hier meer ›

Dit blog is geschreven in samenwerking met Andorra Turisme.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in