Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

IJs beschadigt liften in skigebied Sierra Nevada

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen waaide storm Karlotta in de Sierra Nevada en deze heeft schade veroorzaakt in het skigebied. Vroeg in de ochtend op zondag kwamen de medewerkers in het skigebied erachter dat drie liften beschadigt waren door ijs. Gisteren was het skigebied maar gedeeltelijk geopend voor de wintersporters. Verschillende liftkatrollen moeten eerst vervangen worden, voordat het skigebied weer volledig opent.

Koufront zorgt voor schade

Net als in de Alpen komt er op dit moment ook een koufront in de Sierra Nevada langs. Storm Karlotta zorgt voor veel chaos in de hele regio. Sinds gisteren is de storm opgeschoven richting de Sierra Nevada en er is al veel sneeuw gevallen (20 tot 60 centimeter). Ook zijn de temperaturen lokaal erg ver onder het vriespunt gedaald.

IJs op liftkatrollen

Gisterochtend werden de gevolgen van deze storm duidelijk in het skigebied in de Sierra Nevada. Na twee dagen sluiting vanwege de harde wind kon het skigebied nog niet volledig openen. Er zijn problemen gevonden bij drie verschillende skiliften vanwege ijs. Tijdens de ochtendinspectie bleek dat maar liefst 12 katrollen van de Veleta stoeltjeslift ernstig beschadigd waren. Deze moeten allemaal vervangen worden. Ook bij de lift Emilio Reyes en Borreguiles zijn er defecten gespot door ijsvorming.

Veel pistes gesloten

Om deze reden werden er maar zo’n tien pisteskilometers van de ruim 100 geopend gisterochtend. Er waren zes liften in bedrijf en 16 pistes geopend. In de loop van de dag werd het aanbod uitgebreid.

Hard gewerkt aan oplossingen

De komende dagen wordt er hard gewerkt om de liften weer in orde te krijgen. Hoe sneller de problemen verholpen zijn, hoe meer pistes weer openen. Maar, de storm is nog niet gaan liggen, op dit moment is het hele skigebied gesloten vanwege de slechte weersomstandigheden. Dit is een paar uur geleden vermeldt op de social media kanalen en website. Houd de actuele stand van zaken bij op de officiële website van het skigebied! Momenteel laten de webcams onstuimige omstandigheden zien…

Bekijk alle webcams ›››

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in