Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Hotel Platzer

Hotel Platzer al decennia een begrip in Gerlos

Wintersportredacteur

Wie aan Gerlos denkt heeft het al snel over de gezelligheid en de après-ski in het dorp. De Cin-Cin is een begrip onder de Nederlandse doelgroep en menig Nederlandse wintersporter boekt om die reden een vakantie naar Gerlos. Wat veel mensen niet weten is dat de Cin-Cin en Hotel Platzer van dezelfde eigenaar zijn. Sterker nog, Hotel Platzer wordt op dit moment gerund door de derde generatie Platzers, namelijk Stephanie en Jakob Platzer. Hoe is het allemaal begonnen?

De geschiedenis van bergdorpen; het is en blijft fascinerend om te zien hoe de wintersportbusiness zich hier heeft ontwikkeld. Waar vroeger alles in het teken stond van het boerenleven op grote hoogtes, is dit tegenwoordig in veel dorpen wel anders. Veel draait om de gastronomie en de hotellerie. Zo ook in het bergdorp Gerlos, dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld als populair wintersportoord voor onder andere de Nederlandstalige wintersporter. Midden in het dorp ligt Hotel Platzer, één van de eerste hotels van het dorp. Wat als klein hotel begon is uitgegroeid tot een prachtig 4-sterrenhotel met zwembad, saunadorp, overdekt bubbelbad, overige wellness en luxe restaurant.

De tweede en derde generatie Platzer bij elkaar!

Geschiedenis Hotel Platzer: in 1964 geopend

In 1964 werd pension Platzer geopend door de overgrootopa van Jakob, Franz Platzer. Zoals je goed kunt zien op de onderstaande foto had het pension niet alleen de functie om gasten te verwelkomen. Ook was er een bakkerij in het gebouw en kon je er naar het café. Door de jaren heen is dit veranderd en is het hotel flink uitgebreid door de vader van Jakob Platzer, ook luisterend naar de naam Franz Platzer.

Typische Oostenrijkse gezelligheid

De inrichting van het hotel en de architectuur van de buitenkant zorgen voor het echte vakantiegevoel. Het is modern, maar de echte Oostenrijkse sfeer is intact gebleven door het gebruik van de juiste materialen. Zo zijn de receptie, bar en restaurant voorzien van talloze houtbewerkingen, wat zorgt voor warmte en gezelligheid. Ook de kamers hebben een luxe uitstraling, maar elke keer weer met gevoel en smaak ingericht. Het hotel klopt dus helemaal qua uitstraling en beleving.

Derde generatie: Jakob en Stephanie Platzer

Bij binnenkomst in het hotel word je direct verwelkomd door de Familie Platzer. Keurig in Dirndl staan de gastvrouwen Connie en Stephanie je op te wachten, om je vervolgens te begeleiden in en rondom het hotel. Zit je ’s avonds lekker aan de hotelbar, dan wordt je 9 van de 10 keer vergezeld door iemand van de familie. Jakob en Stephanie hebben het stokje overgenomen, maar Franz en Connie zijn ook nog dagelijks in het hotel werkzaam en aanwezig. Ook dat is typisch Oostenrijks!

Het voelt als thuiskomen en dat waarderen de klanten zo aan ons hotel en onze gastvrijheid.

Connie Platzer

Op zoek naar een hotel in Gerlos?

Wil jij een lekker hotel boeken in Gerlos, ben je op zoek naar luxe en heb je geen behoeften aan het gebruik van je auto? Dan is Hotel Platzer in Gerlos een echte aanrader. Na een intensieve dag in de bergen, heerlijk relaxen in het saunadorp en zwembad van het hotel.

Wil je een vakantie boeken bij Hotel Platzer? Stuur dan een mail naar mij (Frank), dan breng ik je in contact.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in